Dagboek Sandra Lampe: sporten en veel overleggen

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Sandra Lampe uit Steenwijk, buurtwerker sport.

Sandra Lampe.

Sandra Lampe. Foto: Martijn Bijzitter

Woensdag 18 augustus

De wekker gaat om 6.25 uur, want op woensdagochtend zwem ik samen met een oud-collega. Wat begon als grappige uitdaging is een vaste vroege-vogel zwemdate geworden. Nu nog in ‘t Tolhekke, straks weer in De Waterwyck.

Aansluitend verder met de voorbereidingen (en later uitvoeren) voor een zeskamp speelmiddag in de woonwijk het Kornputkwartier. Samen met de werkgroep wadi organiseert Buurtwerk Sport deze middag. Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag, mede dankzij de hulp van vrijwilligers, collega’s, twee vriendinnen en onze jongste dochter J.

’s Avonds nog even meevieren bij mijn schoonouders; schoonmoeder Ans is 82 geworden.

Donderdag 19 augustus

’s Ochtends werkoverleg/benen op tafelsessie met Paula Bierma van Sociaal Werk De Kop in het atelier van Antoinette Versteeg in de voormalige Woldschool. Mijn werkplek is in het jongerencentrum De Buze. Hier mijn laptop opengeklapt voor het beantwoorden en versturen van mail en belafspraken nakomen. ’s middags op pad voor een huisbezoek vanwege een aanvraag voor het sportfonds. Samen met een aantal collega’s ben ik intermediair voor het Jeugd-, Sport- en Cultuurfonds (JSF). De middag sluit ik af met een sportoverleg met de aanvoerders van het Sportakkoord Steenwijkerland. ’s Avonds training verzorgen voor Vrouwen 2 van VV d’Olde Veste’54.

Vrijdag 20 augustus

’s Ochtends veel bellen om nieuwe projecten af te stemmen met ketenpartners. Vervolgens twee huisbezoeken vanwege het al genoemde JSF, maar nu voor zwemles. Samen met een collega rijden we naar Bijzonder Druk. Die heeft een hele mooie flyer gemaakt voor stoelhonkbal dat we gaan aanbieden samen met de bewonerscommissie van Woonzorg Nederland, locatie Clingenborgh.

Op vrijdagavond klaverjas ik me meestal, samen met man en vrienden, het weekend in. Zo ook deze avond.

Zaterdag 21 augustus

’s Morgens ga ik altijd naar de Markt voor vers fruit voor mijn moeder, onszelf en het voetbalteam. Vandaag had Vrouwen 2 geen wedstrijd, maar heb ik bij de wedstrijden van Vrouwen 1 en Heren 1 gekeken, heerlijk gras-lig-voetbalkijk-weertje. Samen met dochter Babette in de kraam loten proberen aan de man/vrouw te brengen voor de grote verloting van eind september. Overigens zijn er nog loten te koop via de website van VV d’Olde Veste’54.

Zondag 22 augustus

Meestal een dag om wat langer in bed te liggen. Zo niet deze zondag. We mogen om 7.30 uur op uitnodiging van mijn broer Elbert Jan aanschuiven bij het ontbijt van de Hollands Venetië Tocht in De Meenthe. Samen met mijn man Adryan fietsen we 125 kilometer voor het goede doel mee in de Hollands Venetië Tocht. We fietsen samen met Elbert Jan en zijn collega tot de splitsing waar zij afslaan voor de 80 kilometer tocht.

Maandag 23 augustus

Rustige opstart, want maandag is in principe een vrije dag. Lekker aanklooien in en rond huis. ’s Middags toch even een rondje Clingenborgh om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten voor komende vrijdag, het stoelhonkbal in de wijk. ’s Avonds training gegeven aan Vrouwen 2.

Dinsdag 24 augustus

Dinsdag is een dag vol overleggen omdat dan de meeste collega’s aanwezig zijn. Ik werk als buurtwerker sport samen in een team met 5 maatschappelijk werkers en 5 buurtwerkers. Ook nog een overleg in Nijenstede over de vitaliteitsspelen. Dat is een vrij nieuw initiatief om ouderen zo lang mogelijk bewegen op ieder niveau aan te kunnen bieden in woonzorgcentra. Mogelijk in samenwerking met de wijk waar het centrum is gevestigd. Verder nog veel appcontacten over komende projecten en afstemmen met Henny Biemans wie op woensdag weer aansluit bij onze Nordic Walking groep op woensdag. In principe lopen wij om de beurt mee. Ik sluit de dag af met een terugkom moment van en voor deelnemers aan een eerder gegeven assertiviteitstraining. Erg gezellig en lekker, de deelnemers hadden allemaal iets gekookt. Mooie afsluiting van een lange dag.