Dagboek kinderverpleegkundige Esther Spijkerman: Druk met opstarten Reikipraktijk

Kinderverpleegkundige Esther Spijkerman begint eigen Reiki praktijk in Steenwijk. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners van Steenwijkerland en regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Esther Spijkerman, kinderverpleegkundige bij Isala en startend met een eigen Reiki praktijk Zonnester (zonnester.com)

Dinsdag 7 december

Een lekker dagje vrij vandaag. We hebben met mijn vriendin van Terschelling afgesproken in Heerenveen. Ze is stapelgek op mijn zoontje Jens, dus ze komt stiekem soms eigenlijk meer voor hem dan voor mij, maar dat snap ik ook wel! Gezellig bijkletsen bij een koffietje en lunch.

Jens is fan van de trein, dus voor het eerst een keer met de trein sinds hij geboren is. Hij vond het prachtig! Riep steeds blij ‘trein’ en deed daarbij het gebaar.

Woensdag 8 december

Ik heb vanmorgen Jens naar het kinderdagverblijf gebracht en daarna voor de 2e keer een klant uit Steenwijk in mijn Reiki praktijk ontvangen. We overleggen samen even hoe het momenteel gaat en wat voor behandeling ik zal gaan doen. Daarna start ik de muziek en ervaart deze mevrouw de behandeling.

’s Middags heb ik een heerlijk rondje hardgelopen. ’s Avonds gezellig met z’n drietjes eten, Jens douchen en op bed, daarna tijd voor de laatste aflevering van Casa de Papel!

Donderdag 9 december

Vanmorgen heb ik met Jens broodjes bij de bakker gehaald. Voor het eerst zover lopend achter z’n karretje. Nog net niet het hele eind gered, maar dat komt vast gauw (Jens is 2,5 jaar en heeft het Downsyndroom, dus duren veel dingen net wat langer dan anders, maar hij komt er uiteindelijk wel) . Het laatste stukje dus teruggereden met hem ín het karretje (niet echt een hele lekkere hoogte voor een volwassen persoon, dus moet ik volgende keer even iets anders voor verzinnen, hihi).

Na de lunch was het tijd voor mijn late dienst. Het is altijd afwachten of de afdeling weer helemaal vol is gestroomd of dat het meevalt. Maar het is deze keer juist leeggelopen, dus tijd voor extra taken en om collega’s aan de neo-kant te helpen waar het wel vol lag. We kunnen in ieder geval allemaal op tijd naar huis, wat eerder uitzondering dan regel is.

Vrijdag 10 december

Vanmorgen heb ik Jens weer naar de opvang gebracht. Hij heeft op vrijdagmorgen 1 op 1 oefenen met een vaste begeleidster en blijft daarna nog de middag, omdat ik weer late dienst zou hebben. Uiteindelijk werd ik gevraagd of ik mijn dienst kan verschuiven naar morgen, dus even overleggen met mijn vriend en toegezegd. En zodoende heb ik onverwachts ineens een middag voor mezelf. Dus niet carpoolen en aan de bak op het werk, maar tijd voor wat klusjes waar ik normaal niet aan toe kom, lekker. Ik ben onder andere verder gegaan met uitzoeken wat voor belettering ik op de auto wil laten zetten, zodat mijn Reiki praktijk wat meer bekendheid gaat krijgen in de buurt. Dat blijkt toch meer werk dan je denkt, maar volgens mij is het nu goed. De bestelling is gedaan!

Zaterdag 11 december

Gezellig opgestart met z’n drietjes, ook even gebadderd met Jens, dat vindt hij zo heerlijk. En toen met de hond langs de markt: kaas en nootjes gehaald. Daarna naar kickfit bij de sportschool, even lekker tegen zo’n zak slaan en tussendoor ook cardio oefeningen. Na zo’n les heb ik altijd wel een lekker voldaan gevoel.

’s Middags op naar het werk. Ik zag gisteravond een appje langskomen of er iemand een nachtdienst extra kon komen draaien in verband met vollopen van de afdeling, dus altijd weer een verrassing hoe druk het is.

Op de heenweg luister ik naar Mooji voor een ontspannen satsang of oefening. Op de terugweg luister ik lekker naar muziek en ben ik vlot weer thuis.

Zondag 12 december

We zouden lekker naar het bos gaan voor een wandeling of fietstocht, maar het was een erg druilerige dag, dus lekker binnen gebleven. Ik had de avond ervoor een tip gehoord om je kindje te leren los te lopen, door hem iets in de handen te geven. Dus dat probeerden we en jawel: Jens liep een paar passen met een stok in z’n handen! Dit vond hij zo leuk, dat heeft hij wel 20x opnieuw gedaan en de smaak helemaal te pakken!!

Uiteraard hebben we de finale van de F1 gekeken en wat een leuk einde van de race!

Ralph is ’s middags wezen dippen in buitenwater met een vriend. We zouden een keer mee, maar Jens was net in slaap gevallen, dus dat wordt een andere keer.

Maandag 13 december

Een vriendin van me heeft een flyer voor mijn Reiki praktijk gemaakt. Die kwam ze afgeven en ze zijn superleuk geworden!

Daarna is het weer tijd voor fysiotherapie met Jens. Dit hebben we ongeveer iedere 3 weken, net als logopedie. Het is best intensief om alles tussendoor te oefenen (de weken schieten voorbij en voor je het weet is het alweer zover en bedenken we dat we amper de helft echt goed hebben geoefend…oeps), maar Jens ontwikkelt zich gelukkig hartstikke goed.

Nieuws

menu