Dagboek van Albert Gaal, coördinator van verkeersregelaarsbank en voorzitter Avondvierdaagse Steenwijk: een regelneef

Albert Gaat tussen de wandelaars van de Avondvierdaagse. Foto: Sieb van der Laan

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Albert Gaal, onder andere coördinator van Stichting Verkeersregelaarsbank Steenwijkerland en voorzitter van de Avondwandelvierdaagse Steenwijk.

Donderdag 9 juni

Vandaag wat administratie gedaan voor aanstaande zaterdag voor het evenement Kom in de Kas in IJsselmuiden. Ik ga daar als coördinator van de verkeersregelaars naar toe. Vervoer geregeld en overleg gehad met de organisatie. Ook de papieren in orde gemaakt, verkeersplan en dergelijk, voor de Soneo danswedstrijden van aanstaande zondag in De Meenthe. Verder vandaag nog even boodschappen halen en de lijst van de stagelopers voor de Avondvierdaagse doorgenomen en hun taken bekijken. ’s Middags even naar mijn groentetuin. Wat bloemen geplukt en geschoffeld. Natte boel.

Vrijdag 10 juni

Vroeg opgestaan, snel een boterham en dan op weg naar Het Ravelijn. Kinderen van deze school gaan een route rijden om het verkeersdiploma te halen. Mijn taak was op om de rotonde Middenweg de kinderen uitleg te geven over de situatie aldaar en ze veilig over te laten steken. De meesten vonden het oversteken toch wel een beetje eng omdat er automobilisten zijn die toch hard aan komen rijden. De schoolkinderen schrokken hier wel van, maar gelukkig is alles goed gegaan en zijn ze op weg gegaan naar hun school. Na wat napraten in de school ben ik om 12.15 uur weer naar huis gegaan. Broodje eten, de krant even door genomen. Na het avondeten mijn spullen voor morgen klaargelegd, daarna heerlijk tv gekeken. Morgen weer een nieuwe dag.

Zaterdag 11 juni

Om 08.00 uur op weg naar IJsselmuiden. Drukke dag daar, vele bezoekers. Gelukkig lekker weer. Er voor gezorgd dat de verkeersregelaars voldoende drinken en eten hebben gekregen. Ook even gekeken bij de deelnemende bedrijven. Erg interessant hoe bijvoorbeeld de paprika gekweekt worden. Verder hulp en aflossing geregeld. Om 16.00 uur zijn we weer vertrokken richting Steenwijk. Na het eten de papieren rompslomp in orde gemaakt. Daarna lekker onderuit en tv gekeken. Een vermoeiende dag gehad. Op tijd naar bed.

Zondag 12 juni

Op tijd naar De Meenthe om als coördinator de verkeersregelaars aan te sturen in verband met het parkeren van deelnemers en bezoekers van het Dansfestijn. Veel bezoekers hiervoor en te weinig parkeerruimte bij De Meenthe, dus oplossing zoeken wat niet meeviel. Gelukkig is het gelukt. Weer de administratie hiervoor in orde maken. Na het avondeten even naar mijn dochter. Gezellige avond. En dan begint morgen de laatste voorbereidingen voor de Avondvierdaagse. Na een glas fris naar bed. Morgen vroeg weer op.

Maandag 13 juni

Rond 08.00 uur naar de Markt om de gemeente op te vangen in verband met de levering van de hekken voor de Avondvierdaagse. Om 09.00 uur op stap met Richard om de vlaggen – sleutel van het hek KCM – partytenten op te halen. Hierna geholpen met het plaatsen van de vlaggenmasten. Met Richard de Nederlandse vlaggen opgehangen. Om 14.00 uur naar huis gegaan. Wat gedronken en even achterover. Door het lopen op de Markt erg veel last van mijn been. Om 15.15 uur weer naar de Markt gegaan. Vrijwilligers waren druk aan de gang met de hekken. Rond 16.30 uur heb ik nog wat wandelaars ingeschreven voor de 20km, 15 km en de 10 km. Voor mij een hele ervaring om dit te doen. Daarna gekeken en geluisterd naar het korps en gewacht tot de eerste wandelaars weer binnen kwamen. Ook nog een interview gehad voor het Avondvierdaagse journaal. Rond 21.30 uur was iedereen binnen en hebben we de avond afgesloten met het opruimen en een drankje.

Dinsdag 14 juni

Lekker uitgeslapen. Huishoudelijke hulp in mijn woning bezig. Even mijn post doorgenomen en heerlijk de kranten gelezen. En rond 16.00 uur weer naar de Markt voor de tweede avond van de Avondvierdaagse. Ik heb me voorgenomen om niet meer ver te lopen zodat mijn been wat rust krijgt. Erg moeilijk voor mij om dat te doen. Muziekkorps ontvangen en de wandelaars geholpen op de Markt. Stagiaires medegedeeld wat ze moeten doen. Alles goed verlopen. Na het opruimen rond 22.30 uur naar huis.

Woensdag 15 juni

Vanmorgen eerst de papieren in orde gemaakt voor de Stone City Run van aanstaande zondag. Nog even contact opgenomen met het muziekkorps die vanavond op de Markt komen. Krant doorgenomen. Rond 11.00 uur even de 5 kilometer van de route voor vanavond gefietst. Verder rustig aangedaan en om 14.00 uur weer de Markt. Avond goed verlopen. Geen problemen. Om 10.30 uur naar huis.

Donderdag 16 juni

Alweer de laatste dag van de Avondvierdaagse. Wat is het weer snel gegaan en wat hebben we het getroffen met het mooie weer. Vanmiddag om 15.00 uur naar de Markt gegaan om een ander nog te regelen. Omstreeks 16.45 uur gingen de wandelaars van de 20 km al op pad. Rond 18.30 uur liepen de andere wandelaars de Markt af. Hierna heb ik de gasten ontvangen, onder wie de burgemeester, kinderburgemeester, wethouders en andere genodigden. Aan bepaalde groepjes heb ik, samen met de jeugdburgemeester, een attentie aangeboden (roos). Deze waren voor onder andere de wandelaars met een beperking en de mensen die gebruik maken van een rolstoel. Ook één voor hun begeleiders. Rond 22.00 uur waren alle wandelaars binnen en was dit het einde van de 67 e Avondvierdaagse.

Nieuws

menu