Dagboek van Dennis de Jong, online specialist en freelancer in de tv-wereld: ‘Kippenvel van de oranje zee’

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Dennis de Jong uit Steenwijk, eigenaar van DJP Media, online specialist en freelancer in de tv-wereld.

Dennis de Jong zorgt voor de verbindingen met Hilversum.

Dennis de Jong zorgt voor de verbindingen met Hilversum. Eigen foto

Woensdag 1 september

Vandaag zou eigenlijk het begin van 5 dagen F1 in Zandvoort zijn. Ik ben ingehuurd door 2Sat die op zijn beurt weer is ingehuurd voor Ziggo voor het maken van de verbindingen naar Hilversum via de satelliet. Maar werken bij de TV betekent dat een planning altijd kan veranderen zo ook vandaag. De werkzaamheden van woensdag zijn verplaatst naar dinsdag. Dus ik ben vandaag weer een dag op kantoor in Steenwijk. En het is de eerste van de maand dus dat betekent weer facturen sturen en administratie.

Donderdag 2 september

De eerste werkdag op het circuit. Vroeg vertrokken met een touringcar vanuit Hilversum om vandaag alles voor te bereiden voor de uitzendingen van vrijdag, zaterdag en zondag. Ergens vandaag moet er getest worden om te zien of in Hilversum alle signalen binnenkomen zoals bedacht. Dus de ochtend begint met overleg om een tijdslot te bepalen voor de test om daarna de benodigde satellietcapaciteit te boeken. Begin van de middag was de test en alles ging goed. Hilversum kreeg de beelden binnen.

Vrijdag 3 september

De eerste dag dat we de F1 auto’s in acties gaan zien tijdens 2 vrije trainingen en ook gelijk de eerste uitzendingen voor Ziggo Sport. In de ochtend komen de coureurs naar het circuit en ik had even tijd om rustig de paddock te verkennen. En even een fotootje te maken van Max Verstappen. Trainingen waren niet zo heel spannend. Wat ook te verwachten was, maar leverde wel een paar rode vlag situaties op. Relaxte en gezellige dag wat hopelijk een voorbode is voor de rest van het wekend.

Zaterdag 4 september

Onze dagen zijn lang en beginnen vroeg en wat opvalt is hoe goed alles rondom het circuit geregeld is. De wegen naar het circuit zijn zo goed als leeg en vanaf de wegafsluitingen voor het gewone verkeer rijden we zonder moeite het circuit op. Belangrijke dag, want wie start van pole position? Zoals iedereen hoopte, gebeurde! Max start zondag vooraan!

Zondag 5 september

De dag waar heel Nederland naar toe heeft geleefd, inclusief ikzelf. Hoe gaaf is het dat je midden in het circus zit en alles van dichtbij mee kan maken. De dag begint relaxed. Rustig aan opstarten. Coronatest gedaan op het circuit, omdat ik maandag gelijk doorga naar Litouwen. Van de beveiliging een mooi rustig plekje in de duinen gekregen om naar de F3 race te kijken. Daarna lekker bij de ingang van de pits gestaan om te kijken naar coureurs die in een parade het circuit overgereden worden. Met op de achtergrond de oranje zee op de tribunes. Kippenvel om te zien. De uitzending op Ziggo Sport gaat beginnen. Even daarvoor verbindingen gemaakt met Hilversum en met de mensen daar alle verbindingen getest. De uitzending verloopt voorspoedig en de spanning richting de race wordt opgebouwd. Dan de race… Wat een schitterende race, die tot op het eind spannend bleef. Wanneer de uitzending klaar is, is het tijd om alles op te ruimen en om naar Soesterberg te gaan. Daar moet de satellietwagen heen gebracht worden en ga ik door naar m’n hotel.

Maandag 6 september

De ochtend begint met het voorbereiden van de satellietwagen en het aanpassen van de configuratie. Vandaag vertrekken we met 3 auto’s naar Litouwen, voor het WK zaalvoetbal. We rijden tegen 11.00 uur weg en onderweg is het opvallend rustig. Weinig tot geen oponthoud en dat zorgt ervoor dat we de dag eindigen in Polen, in een hotel net over de grens met Duitsland. De omgeving van het hotel en het hotel zien er typisch Pools uit. Grauw en Oostblokbouw. Gelukkig is het hotel van binnen gerenoveerd en ziet het er heel netjes uit. Nog even een drankje in het 24 uurs restaurant/bar en dan lekker naar bed.

Dinsdag 7 september

Vandaag willen we veel kilometers maken en willen we komen tot dicht bij de grens met Litouwen. Dan hoeven we woensdag niet zo veel kilometers te rijden en zijn we rond de middag bij de 3 speelsteden. Ook in Polen is het erg rustig op de weg en we kunnen goed doorrijden. Alleen bij Warschau is het druk en hebben iets van vertraging. Het hotel waar we overnachten ligt midden in de bossen aan een meer en we arriveren nog net voordat het donker wordt. We schuiven aan in het restaurant van het hotel waar wij de enige gasten zijn en worden met alle gastvrijheid ontvangen en er komt te veel eten op tafel. Wat wel heel lekker is. De Poolse gastvrijheid! Als dit een voorbode is voor 1,5 week Litouwen dan teken ik ervoor!