Dagboek van Joyce Londo, medeorganisator kinderspelen in Steenwijk-West

Joyce Londo. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners in deze regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week is dat Joyce Londo, die samen met Gerrit Spijkerman en Stephan Lambeck afgelopen weekend de kinderspelen op het speelveld tussen de Lijsterbesstraat en Acaciastraat in Steenwijk-West hebben georganiseerd.

De voorbereidingen

Waar we 7 weken geleden begonnen met het idee om wat losse spelletjes voor de kinderen neer te zetten, breidde de ideeën zich al gauw uit. Van eerst alleen een zeskamp werd het een springkussen extra en puntje bij paaltje hebben we nu zelfs een heuse stormbaan en buikschuifbaan kunnen regelen! Het enthousiasme van de organisatie sprong ook over op andere buurtbewoners, want opeens kwam er een appje binnen. ‘Wij hebben voor de kinderen een mooie limonadeclown geregeld.’ Fantastisch om te zien dat we dit samen als wijk willen laten slagen.


Tijdens het organiseren opperde Gerrit Spijkerman ook nog, hoe leuk het zou zijn om een buurtbarbecue te organiseren. We zijn hier allemaal ‘nieuw’, en dan is dit natuurlijk de uitgesproken kans om elkaar nog beter te leren kennen. Onder het genot van een hapje en een drankje een mooie dag voor de kinderen samen afsluiten op het gemeenschappelijke veld. Eenmaal alle deuren langs te zijn gegaan, waren de reacties zeer enthousiast te noemen. Zeker de helft van de bewoners heeft zich aangemeld om mee te doen. Een mooie opkomst voor een barbecue midden in de bouwvak! Via slager Jan Lubbinge hebben wij een heerlijk compleet barbecuepakket kunnen regelen, waarbij wij zelfs een paar barbecues gesponsord kregen. Zo kunnen we de barbecue laagdrempelig en betaalbaar houden voor iedereen.


En toen was het nog maar een week voordat het eindelijk zo ver zal zijn. De flyer is klaar en wordt gedeeld via facebook. De spelletjes zijn verdeeld, iedere vrijwilliger krijgt een onderdeel van de zeskamp toegewezen. Zo hebben we maximaal overzicht om de veiligheid van ieder kind te waarborgen. De materialen aangeschaft en/of gehuurd. We zijn er klaar voor!

Zaterdag 6 augustus

Zaterdag 6 augustus is dag 1! Het is zo ver, de dag dat we heel veel kinderen hopen te verwelkomen op ons mooie veld. Om 9.30 uur zijn de eerste volwassenen al op het veld. We staan te popelen om te beginnen. De laatste afspraken onderling maken en nog even checken: „Hebben we alles klaar staan?” Het springkussen staat klaar en de buikschuifbaan is uitgerold. De zeskamp wordt uitgezet en de thermoskannen koffie zijn gevuld. De vrijwilligers komen ondertussen ook langzaam allemaal aan. Iedereen weet welke taak hij/zij heeft, nu alleen nog afwachten hoeveel kinderen er zullen komen!

En wat een hoop kinderen hebben we mogen ontvangen! De opkomst was fantastisch. Op het drukste moment waren er meer dan 55 kinderen op het veld aan het spelen. Van zaklopen tot een ballonrace, er was echt voor ieder wat wils. Als versnapering konden de kinderen een heerlijke suikerspin halen of een glaasje ranja tappen uit de limonadeclown. Na een aantal uren non-stop spelen, hebben wij de dag afgesloten met een lekker broodje hamburger en of frikandel. Op naar morgen, een dag die in het teken staat van waterspelletjes. Laten we hopen dat de opkomst morgen weer zo hoog is, want wat hebben we genoten van al die blije kinderen.

Na al het vertier voor de kinderen was het tijd voor de volwassenen: de buurtbarbecue. Overdag hebben heel veel van de buurtbewoners al een kijkje genomen op het veld of stonden te genieten van hun eigen kinderen. Tegen een uur of 6 druppelde de meeste barbecuegasten ‘binnen’. Gezamenlijk allemaal een plekje zoeken rondom de barbecues, geen kliekjes maar gezellig samen, met zijn allen. Meer dan 50 volwassenen hebben we mogen verwelkomen, prachtig!

Zondag 7 augustus

Dag 2 brak aan. Al mooi op tijd stonden we weer op het veld omdat de grote buikschuifbaan omgewisseld zou worden voor een heuse stormbaan. Nog voordat het goed en wel stond, kwamen de eerste kinderen ook al het veld op. Klaar voor nog een dag spelen. De vrijwilligers meldden zich en net als gisteren konden we de taken mooi verdelen. Waterspelletjes stonden er op het programma. Van sponzenrace, tot water-trefbal. Er was weer genoeg variatie voor ieders wensen. Ook vandaag konden wij zeker 60 kinderen tellen op het drukste moment. Als afsluiter mochten alle kinderen aansluiten in de rij voor een heerlijke vers gebakken pannenkoek. Een aantal vrijwilligers heeft zeker 150 pannenkoeken staan bakken om alle kinderen te voorzien van wat lekkers.

We mogen spreken van een zeer groot succes en hopen dat alle kinderen genoten hebben. Voor ons als organisatie is het zeker voor herhaling vatbaar. Tot volgend jaar!


Nieuws

menu