Dagboek van presentator/lerarenopleider Joey Teekamp: 'Gesprekken aan de tafel van de burgemeester, een mooiere plek in het gebouw is er niet'

Joey Teekamp. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners van Steenwijkerland en regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Joey Teekamp uit Steenwijk, presentator en lerarenopleider.

Vrijdag 21 januari

De dag begint met een online overleg, een van de vele. Dit overleg heeft als thema ‘hoe krijgen we meer technisch docenten voor de klas?’ Een interessant, maar erg ingewikkeld vraagstuk! Aansluitend nog wat gesprekken met studenten en de middag is voor de eigen zaak. Eerst een (wederom online) overleg met de gemeente Steenwijkerland voor een nieuw project en aansluitend nog flink bezig met het monteren van een video voor Stichting ALS Nederland.

Zaterdag 22 januari


Tijd voor het gezin! Zaterdag vind ik een ontzettend fijne dag, want dit is de dag waarop we tijd voor elkaar hebben. ‘We’ in deze zin is mijn partner, dochter van bijna 1 en ikzelf. Op zaterdagochtend gaan we naar de markt, vers brood halen en even lekker in de buitenlucht zijn. ’s Middags lekker samen lunchen en met de kleine meid spelen. Ze gaat op tijd naar bed en zo hebben we zelfs nog tijd als stel. En wat doe je dan? Precies, ‘Wie Is De Mol’ kijken.

Zondag 23 januari


Schoonmoeders is jarig, dus het is feest. Een heel klein feest weliswaar, want de helft van de schoonfamilie zit thuis opgesloten. Quarantaine noemt men dat. Wij gelukkig niet, dus op naar de taart. Nee, echt taart, verse taart. Zo zou ik mijn schoonmoeder nooit noemen! Er is taart gehaald voor ongeveer dertig man, dus keuze zat. En ja, ik hoor je denken: dat scheelt inderdaad weer een maaltijd ’s avonds. Ideaal! Na alle gezelligheid duik ik nog even mijn eigen opnamestudio in voor een nieuwe aflevering van de wekelijkse podcast ‘Het Crypto Kwartiertje’ , samen met podcastvriend Kevin (elke maandagmiddag een nieuwe aflevering op YouTube en je favoriete podcast-app).

Maandag 24 januari

Voordat ik zelf een aantal gesprekken met studenten heb, ga ik de studenten van een andere school vermaken. Op naar Apeldoorn om een workshop ‘spreken en presenteren’ te verzorgen aan de eerstejaars studenten Creatieve Industrie. Online in een popup televisiestudio. De studenten kijken vanuit huis mee. In drie kwartier ga ik door een gevarieerd verhaal met vooral heel veel afbeeldingen en ondersteunende video’s, afgewisseld met interactieve werkvormen die de studenten thuis mee kunnen doen. Ze zijn ontzettend fanatiek en doen enthousiast mee. Groot succes!

Dinsdag 25 januari

Wederom op pad, vandaag naar Vollenhove. Ik heb van de gemeente de opdracht gekregen om met een camera, microfoon en een stelling de straat op te gaan. Dus dat doen we: wat vindt de inwoner van Vollenhove van de te nemen klimaatmaatregelen? Beginnen zij zelf, of wachten ze de overheid af? En hebben ze eigenlijk nog wat positiefs meegemaakt de afgelopen weken? Het antwoord? Dat hoor en zie je binnenkort. Op de terugweg rij ik nog even langs een collega om aan de keukentafel een overleg te voeren over de opleiding waarvan we beiden coördinator zijn. De boterham met kaas erbij maakt het tot een luxe klinkend lunchoverleg.

Woensdag 26 januari

Je raadt het vast al: op pad. Vandaag is het gemeentehuis mijn werkplek. ’s Morgens eerst een podcast studio opbouwen, ’s middags de opname. We gaan door op het onderwerp klimaat, waarvoor ik gisteren al wat informatie van straat heb geplukt. Terwijl de opdrachtgever als jury meeluistert en feedback geeft, heb ik ontzettend leuke gesprekken. Aan de tafel van de burgemeester, een mooiere plek in het gebouw is er niet.

Donderdag 27 januari

Papadag! Wat een idioot woord eigenlijk. Gewoon lekker een dagje samen, vader en dochter. Meestal komt het neer op: dochter speelt, papa rent overal achteraan, zet de planten weer rechtop, haalt de weggegooide stukken brood van de vloer en probeert tussendoor nog een kop koffie te maken. Vandaag wel spannend: ze is nu elf maanden, dus tijd voor prikjes. In de wachtkamer kijkt ze haar ogen uit, in de spreekkamer net zo. Prik! Ze schrikt en is boos. Na een paar seconden is het weer goed. Misschien vond papa het een stuk spannender…


Mijn week in een notendop. Volgende week net zo’n week? Nee, zeker niet. Elke dag is anders, elke week ook. Zo mag ik onder andere naar Zoetermeer om een radiostudio op te bouwen en naar Laren om een nieuwe mengtafel op te halen. Tussendoor wellicht nog even naar een vriend in Nijverdal? Zien we volgende week wel weer. Leuk dat je mijn week hebt gelezen! Hoe was die van jou?

Nieuws

menu