Dak eraf met de Oudheerbroeders: uitzinnig publiek van 200 man geniet van de ene na de andere mix

De voormalige Steenwijker DJ’s Albert Schoemaker (‘Alberto Costa’), Jos Klaster (‘Jose’) en Hans Lammerts (‘Nash Volt’) hebben zich al een poosje verenigd in de Oudheerbroeders. foto: Elisabeth Bijker

“Music! Makes the people come together” zong Madonna in 2000. Dat kon haast wel het thema zijn van de eerste dance sessie sinds tijden afgelopen zaterdagavond in de Meenthe in Steenwijk.

De voormalige Steenwijker DJ’s Albert Schoemaker (‘Alberto Costa’), Jos Klaster (‘Jose’) en Hans Lammerts (‘Nash Volt’) hebben zich al een poosje verenigd in de Oudheerbroeders. Ze lieten maar weer eens zien dat leeftijd geen enkele belemmering hoeft te zijn om een avondje eens goed uit je dak te gaan op de dansvloer.

Eindelijk mocht er weer gedanst worden

Voor een uitzinnig publiek van 200 man vuurden ze de één na de andere mix de zaal in. Eindelijk mocht er weer gedanst worden en die sfeer was bijna voelbaar. Muziek verbindt mensen, zo bleek maar weer, want het dak ging eraf. De mannen gaan al ver terug in de muziek wat als een rode draad door hun leven loopt. In de tijd van Locomotion werden heel wat LP’s bij Jaap Ilmer vandaan gehaald om in Locomotion te kunnen draaien. Jos verzorgde op de klassenfeesten van de LTS al de muziek. „Ik knoopte de muziekboxen aan elkaar”, vertelde hij en legde daar de basis voor een professionele carrière als DJ.

Met de paplepel

De muziek was bij Albert met de paplepel ingegoten. „Voor mij is muziek gelinkt aan emoties en aan de dingen die ik meemaak”, aldus Albert. Hij komt uit een muzikale familie: „Mijn vader kan zo’n beetje ieder instrument bespelen zonder ook maar 1 noot te kunnen lezen”.

Hans is begonnen in Locomotion en heeft het draaien van Jos en Albert geleerd. „Het idee voor Oudheerbroeders is ontstaan toen we jaren geleden een Locomotion reünie hadden in Café de Steen. Dat idee is wat gaan sluimeren tot rond 2019. Toen besloten we: we gaan het nu doen!”

Specialisme

De mannen hebben hun eigen specialisme: Albert richt zich voornamelijk op de jaren 80, Hans op het hiphop- en swingbeatgenre en Jos vooral de house-classics en dit was ook te horen in de muziek van zaterdagavond. In een - zoals dat in vaktermen heet - ‘gere-edite’ vorm kwamen niet alleen klassiekers van onder meer ABBA, Robin S, Wham, Madonna, Whitney Houston en Prince de zaal in maar de mensen konden ook los gaan op de nieuwste Elton John (duet met Dua Lipa), Martin Garrix, Beyoncé of Fedde Legrand. Helaas was ‘the last dance’ van Donna Summer ook echt de last dance. Om 24.00 uur werd een heerlijke gig afgesloten maar wel met een ‘tot volgend jaar!!’ belofte van Alberto Costa.

Nieuws

menu