Dalva in Filmhuis Steenwijk

Filmposter van Dalva.

Filmposter van Dalva.

Komende week staat de volgende film op het programma in het Filmhuis in Steenwijk (Dyka Vestzakzaal van Rabo Theater De Meenthe): Dalva.

Donderdag 25 mei, om 20.15 uur is de filmvertoning ‘Dalva’. Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw, en snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader werd weggerukt. Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang zal Dalva moeten leren om weer kind te worden. Gaandeweg begint ze dankzij hen te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht, en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk. Dalva is het verpletterende regiedebuut van Emmanuelle Nicot, die na de wereldpremière in Cannes alom geprezen werd voor de subtiele en oprechte manier waarop ze een zeer shockerend onderwerp heeft verfilmd.

Ook te zien in het filmhuis:

Dinsdag 30 mei Silver Haze. Dinsdag 6 juni Tár. Donderdag 15 juni Easy Rider. Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.