Dans je los met Kerst bij Heren van de Rechter in Steenwijk

Impresario Dick Koper en Sander Fortunati tonen de poster met het fraaie muziekprogramma bij de Heren van de Rechter voor kalenderjaar 2022. Foto: Sieb van der Laan

Tradities zijn er om in stand te houden. En om die reden is er komende vrijdag 23 december weer ‘Dans je los met Kerst’ bij de Heren van de Rechter. Vanaf 20.30 uur draaien deejays Jan Hogenberg en Dick Koper op verzoek vanaf vinyl.

„Dit is in deze periode van het jaar ook het grootste vrijgezellenfestijn in de regio. We draaien alles wat mensen willen”, vertelt Dick Koper. Daarbij is het traditie dat er ook veel muziek te horen is van artiesten die in het kalenderjaar overleden zijn. „Vroeg komen is slim, want we hebben altijd een volle bak. De vrijdag voor Kerst is een populaire stapavond.” Koper woonde en werkte vroeger in Denemarken. „Om precies te zijn in het plaatsje Skive. Daar was dit ook mega populair.”

Kerstmuziek instuderen

En tegen het einde van het jaar komt ook Djoezz naar de Heren van de Rechter. „Dat is op kerstavond 24 december, vanaf 18.00 uur. De band is druk bezig om kerstmuziek in te studeren voor tijdens het diner. Daarnaast heeft de band een veelzijdig repertoire. Want de muzikanten rond zangeres Dorien Regelink brengen een mix van jazz en blues aangevuld met pop.”

Herman van den Dokter is gitarist van de band. Verder drummer Klaas Beute uit Steenwijk, bassist Philip Faure en Sybren Osinga (toetsen/saxofoon). „De band speelt onder meer nummers van Amy Winehouse, Diana Krall, Beth Hart, Joe Bonnamassa, BB King en Bill Withers.” Op vrijdag 30 december, 20.30 uur, is er de Steenwijker deejay Tim. „Ook hij draait vanaf vinyl. Muziek vanaf de jaren tachtig en later.”

Nieuws

menu