De Derde Helft: de sportkantine als ontmoetingsplaats voor ouderen

Tijdens De Derde Helft organiseren sportverenigingen in samenwerking met ouderen, activiteiten in hun clubgebouw of kantine, zoals computerles, kaarten, yoga, stand up comedy- en literatuurochtenden of spelletjes doen. Foto: Milou Oomens

De Derde Helft is een idee om de sportkantine ook als ontmoetingsplaats voor ouderen te organiseren. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek. In Steenwijkerland wordt het voortouw genomen door Sociaal Werk De Kop.

Tijdens De Derde Helft organiseren sportverenigingen in samenwerking met ouderen, activiteiten in hun clubgebouw of kantine, zoals computerles, kaarten, yoga, stand up comedy- en literatuurochtenden. Zo wil het Ouderenfonds mensen de gelegenheid geven een actieve plek te veroveren als vrijwilliger en deelnemer in het verenigingsleven.

Activiteiten georganiseerd dóór ouderen en de sportverenigingen, vóór ouderen en de sportverenigingen. Door voort te bouwen op de kracht van het verenigingsleven en de verbroedering van sport, creëren we met elkaar een ouderenvriendelijke sportomgeving en een sociaal actieve leefwereld.

Commissieleden gezocht

Sociaal Werk de Kop wil in samenwerking met de doelgroep in het beschikbaar gestelde clubgebouw van VV Steenwijk de organisatie van de Derde Helft op poten zetten. Wat nodig is zijn ouderen die deel willen nemen in de ouderencommissie. Die commissie kiest samen met de deelnemers welke activiteiten er aan bod komen en neemt hierin het voortouw.

Wie een actieve rol wil spelen in het nieuwe project De Derde helft kan contact opnemen met Gerdo van Dalen. Hij is buurtwerker sport bij Sociaal Werk De Kop. Hij is te mailen via g.vandalen@sociaalwerkdekop.nl of te bellen via 06-82043050.

Nieuws

menu