De Dikke en de Dunne in het theater

The Silent Movie Project met livemuziek van Stephan Bothmer is te zien zondag 1 mei in De Meenthe.

The Silent Movie Project met livemuziek van Stephan Bothmer is te zien zondag 1 mei in De Meenthe. Foto: Birgit Meixner

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Pump up the King, Abba Gold, The Maestro & The European Pop Orchestra, Las Bandidas, Back to the Country, Maten van de Keizer, The Silent Movie Project, Vogel & Schaap en Peppa Pig.

Pump up the King

Het evenement Pump up the King is op dinsdag 26 april, aanvang 21.00 uur. ! Steenwijk gaat voor de allereerste editie van PUMP UP THE KING. Een MEGA PARTY met de beste 90’s hits van de Party Animals, het 90’s DJ TEAM and more.... Scoor snel jouw kaarten met voorverkoop korting .

Abba Gold

De voorstelling ‘ The Concert Show’ van Abba Gold is te zien op donderdag 28 april, aanvang 20.00 uur. Speciaal geselecteerde musici en zangers, in overleg met de originele ABBA leden, laten alle beroemde songs aan bod komen. Deze show is een bijzonder mooie weergave van het authentieke ABBA gebeuren van TOEN met de rijke muzikale „volheid” van NU !! De show heeft een kleurrijke video en lichtshow.

The Maestro & The Europian Pop Orchestra

De voorstelling Passion for Music’ van The Maestro & The Europian is te zien op vrijdag 29 april, aanvang 20.00 uur. The Maestro & The European Pop Orchestra, beter bekend als het grandioze orkest achter de Symphonica in Rosso concerten, komt in april 2022 eindelijk weer naar De Meenthe in Steenwijk. Naast frontman Guido Dieteren en zijn orkest, schittert ook vocaliste Wendy Kokkelkoren in deze prachtige show. Zij bieden u een perfecte mix tussen pop en klassiek.

Las Bandidas

Het vrijdagavond vestzakconcert met Las Bandidas is te zien op vrijdag 29 april, aanvang 21.30 uur. van 70’s Unplugged is te zien op vrijdag 22 april, aanvang 20.00 uur. Magic Miriam, Pretty Janetty, Handsome Hannah, Desy Belle en Styn de Drummachine. Wie kent ze inmiddels niet! Deze 5 chicas met pit ‘rocken’ en ‘rollen’ tot je erbij neervalt. Oude swingende pareltjes uit de muziekhistorie, die iedereen meezingt en waarbij het dak eraf gaat. Laat deze bandieten ook jouw muziekhart veroveren!

Back to the country

De voorstelling ‘Part ten’ van Back to the Country is te zien op zaterdag 30 april, aanvang 20.00 uur. ‘Back to the country’ viert zijn 2e lustrum en is daarmee Neêrlands langstlopende countrymuziekproductie. Ook in dit jubileumseizoen hebben Dick van Altena en de band Savannah weer een pakket liedjes samengesteld om van te smullen.

Vogel & Schaap 3+

De kindervoorstelling Vogel en Schaap is te zien op zondag 1 mei, aanvang 11.00 uur. Vogel en Schaap zijn beste vrienden. Ze doen alles samen. Net als Vogel, wil Schaap heel graag vliegen. Maar hoe moet hij dat doen? Acteur en presentarot Curt Fortin, o.a. bekend van Het Huis van Anubus, neemt de kinderen mee op avontuur.

Maten van de Keizer

De voorstelling van Maten van de Keizer is te zien op zondag 1 mei, aanvang 14.00 uur. Op het veelkleurige palet van de Nederlandstalige muziekmarkt is een nieuwe tint toegevoegd met de Maten van de Keizer. Hun programma bestaat uit luisterliedjes aangevuld met fragmenten uit de Nederlandse poëzie. Het zorgt voor een verrassend geheel van persoonlijke en indringende teksten, die een extra dimensie krijgen door strofen uit verzen van oude en nieuwe dichters.

The Silent Movie Project

De voorstelling ‘Best of Comedy – Laurel & Hardy’ van The Silent Movie Project is te zien op zondag 1 mei, aanvang 15.00 uur. Laurel & Hardy: The Silent Movie project, is de unieke theater- en bioscoopervaring waarbij we teruggaan in de tijd van de stomme film. De clou van de scènes zie je van verre aankomen, maar door de perfecte timing van Stan Laurel, de briljante mimiek van Oliver Hardy en die aanstekelijke lach van je buurman, is deze van jezelf niet meer te onderdrukken. Vergeet ook niet de bijbehorende muziek van componist Stephan Graf v. Bothmer die met zijn spel, vanachter zijn vleugel of orgel, de zaalsfeer perfect in balans met de film weet te brengen.


Peppa Pig 2+

De kindervoorstelling ‘Schoolreisje naar het strand’ met Peppa Pig is te zien op dinsdag 3 mei, aanvang 14.00 uur. Vandaag is de grote dag! Peppa Pig gaat met de hele klas op schoolreisje naar het strand. Met rugtassen om, lunchtrommels in de hand en juffrouw Konijn achter het stuur gaan Peppa en haar vriendjes op weg. Hobbel de bobbel de bobbel. Al in de bus begint het spannende avontuur. Het wordt voor de hele klas een rit om nooit meer te vergeten! Ga jij mee met Peppa Pig op deze supergezellige reis.

Ook te zien: Stahlzeit op 7 mei. Buurman en Buurman op 8 mei. Mell & Vintage Future op 11 mei. God, seks en shostakovich op 11 mei. Alex Ploeg op 12 mei. Solly Dots op 13 mei. Christelijk Mannenkoor op 14 mei. Theaterkoor op 14 en 15 mei. Fantasieè 6+ op 15 mei. Theo Nijland op 18 mei. Erik Krikke op 19 mei. Lisa Ostermann op 19 mei. Masterclass WK 1974 op 20 mei. Sven Ratske op 21 mei. Ons Genoegen Blokzijl op 21 en 22 mei. Yamato op 26 mei. Richard Groenendijk op 27 mei. Phil Bee op 28 mei. Droom XL op 29 mei.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.