De Meenthe is weer open! Met drie voorstellingen tijdens het Nationaal Theaterweekend vrijdag, zaterdag en zondag

Joël Broekaert is restaurantrecensent voor NRC en culinair columnist voor Vrij Nederland en heeft een tv-programma. Foto: De Meenthe

Rabo Theater De Meenthe heeft de programmering hervat, zij het met enige aanpassingen. In het kader van het Nationaal Theaterweekend staan er komend weekend drie voorstellingen op het programma: vrijdagavond 28 januari, een culinair theatercollege van Joël Broekaert (inclusief proeverij), zaterdag blues in de evenementenhal en zondagmiddag Alice in Wonderland: een musical voor de jeugd.

„Iedereen moet eten. Elke dag. Drie keer per dag! Stel je voor dat je daar wat leuks van maakt, hoe vreugdevol is je leven dan? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is leren proeven. Echt proeven. Aandachtig proeven.” Aldus culinair recensent Joël Broekaert. Van zijn eigen tv-programma De vijf smaken van Joël waren al twee seizoenen op tv te zien.

In dit interactieve theatercollege laat Joël je kennismaken met de vijf basissmaken en ontelbare aroma’s die wij als mensen kunnen onderscheiden. Niet alleen in woord en beeld, maar vooral door samen te proeven. Iedere bezoeker krijgt tijdens de voorstelling een proefbox met ingrediënten om zelf mee te proeven. Het theatercollege wordt zo een zintuigelijke en vooral smaakvolle ervaring. Na vrijdagavond ken je het verschil tussen smaak en aroma, weet je waarom je nooit meer op chocolade moet kauwen, en waarom vet eten zo lekker is. Maar vooral heb je verrassende nieuwe smaken geproefd, leuke experimentjes gedaan en is eten nooit meer hetzelfde. De proefles met Joël is vrijdagavond 28 januari, 20.00 uur. Entree: 10 euro, inclusief proeverijpakket.

The Sound of The Blues & Americana

Zaterdagavond 29 januari om 20.00 uur klinkt de blues in de evenementenhal van De Meenthe. Deze voorstelling is uitverkocht. Televisie-orakel Johan Derksen komt dit seizoen, na de succesvolle shows ‘Pioniers van de Nederpop’ en ‘Keeps the Blues Alive’, met zijn derde programma ‘The Sound of The Blues & Americana’. Deze keer wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound. Speciaal hiervoor haalt Derksen twee Amerikaanse artiesten naar Nederland: Malford Milligan uit Austin en Di Reed uit Houston. Milligan was voorheen de frontman van de Greg Koch Band, The Boneshakers en Storyville. Reed scoorde hits met de meidengroep Jade en was de afgelopen vijftien jaar achtergrondzangeres en sidekick bij Stevie Wonder en Rod Stewart. Verder komen de volgende artiesten in actie: Sean Webster, Phil Bee, Hilde Vos, AJ Plug, Erwin Java, Jack Hustinx, Eric van Dijsseldonk, Roel Spanjers, Roelof Klijn en Fokke de Jong.

Alice in Wonderland

Zondag 30 januari is er om 15.00 uur een leuke voorstelling voor de jeugd. Beleef het fantastische avontuur van Alice in Wonderland als familiemusical in het theater! Gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, de grootste kweekvijver voor Nederlands musicaltalent. Van de makers van Kruistocht in Spijkerbroek en Koning van Katoren, voor iedereen vanaf 8 jaar.

Wanneer Alice het Witte Konijn achterna gaat is er geen weg meer terug: ze komt terecht in het magische en maffe Wonderland. Ze beleeft avonturen die steeds gekker worden en ontmoet merkwaardige figuren: een dodo, een grote rups, de Kolderkat, de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas. Uiteindelijk keren zelfs de Hartenkoningin en haar levende kaarten zich tegen Alice! Is dit echt of allemaal een droom?

Nieuws

menu