De Meenthe niet blij met versoepelingen: 'Bezetting blijft te laag door 1,5 meter regel'

Meenthe-directeur Han Evers is er niet blij met de versoepelingen. „Dit is voor ons half open. We gaan open, maar door de 1,5 meter regel kunnen we nooit een goede bezetting krijgen. Er moet geld bij.”

Een optreden van Edwin Evers Band in een volle zaal voor de coronatijd. Wat moet De Meenthe doen met 600 verkochte kaarten, terwijl er maar 200 in de zaal kunnen?

Een optreden van Edwin Evers Band in een volle zaal voor de coronatijd. Wat moet De Meenthe doen met 600 verkochte kaarten, terwijl er maar 200 in de zaal kunnen? Foto: Archief Wilbert Bijzitter

„Ik ben blij voor de horeca, maar hier word ik niet vrolijk van. Waar normaal 600 mensen in het theater kunnen, kunnen er nu maximaal 200 bezoekers in het theater komen. En je moet toch voorstellingen hebben die uitverkocht zijn of een minimale bezetting van 75% hebben. En mocht er veel belangstelling voor een voorstelling zijn, dan wordt het ingewikkeld. Om een voorbeeld te noemen: Kijk naar de voorstelling van Johan Derksen. Er zijn 560 kaarten verkocht, maar er mogen maar 200 bezoekers komen. Hoe gaan we dat doen? Wie mag er wel komen en wie niet? Moeten we er 3 voorstellingen van maken, dus opsplitsen of moeten we de voorstelling laten vervallen?”, zegt Evers over het dilemma. Johan Derksen zei in het televisieprogramma VI dat het een farce is dat theaters op deze manier open zijn. Uiteindelijk is er voor gekozen om de voorstelling te verplaatsen van het theater naar de evenementenhal. „Maar dan maken we wel extra kosten”, aldus Evers.

Meer of minder mensen: net zoveel kosten

Nieuws

Meest gelezen

menu