De Meenthe schenkt als eerste Princessebier

Arjan en Henry Joustra proosten met Pim van der Veen van De Meenthe. Foto: René Wiegmink

De Meenthe heeft een primeur. Als eerste in Steenwijkerland schenken de barmedewerkers van het theater Princessebier van de in ere herstelde Brouwerij De Heuvel.

Sinds 10 september is het Princessebier aan de bar van De Meenthe verkrijgbaar. Ter gelegenheid van haar 50-jarig jubileumfeest presenteerden Henry Joustra en zijn broer Arjan Joustra van Bierbrouwerij De Heuvel hun Princessebier. Op het etiket staat te lezen dat de familie Klaasesz tussen 1874 en 1892 vanuit Bierbrouwerij De Heuvel in Steenwijk Princessebier en Heuveltjesbier brouwde. De gebroeders Joustra zetten die traditie 161 jaar later voort. In de micro-(bier)brouwerij van Arjan in Drachten brouwen zij geïnspireerd door hun voorgangers nu weer Princessebier, maar dan met moderne hopsoorten. Het resultaat is een IPA biertje met een laag alcoholpercentage dat lekker fris ruikt. „Ouderwets bier in een nieuw jasje,” aldus Arjan. Hij is in het dagelijks leven projectleider bij Philips in Drachten. Bierbrouwen is voor hem sinds oktober 2017 puur hobby.

Heuveltjesbier brengt Brouwerij De Heuvel aan het eind van dit jaar op de markt. Dat is een wat zwaarder, rood-bruin gekleurd biertje. Het is speciaal bedoeld voor de herfst en winter, hoewel volgens Henry echte bierliefhebbers dit bier het hele jaar door wel zullen waarderen. De eigenaar van Joustra Stoelverzorgers is van plan om in de toekomst in Steenwijk een pand te regelen om beide biersoorten hier te gaan brouwen. „Zo willen we een mooie historie weer tot leven brengen.”

Vanaf deze week is het Princessebier ook verkrijgbaar bij horecazaken in Steenwijk: De Rechter, ‘t Veerhuys en bij Slijterij Bij Bert. En natuurlijk ook tijdens het Dyka Vestingsfestival op 23 oktober in De Meenthe, waarvan Brouwerij De Heuvel de trotse sponsor is. Medewerker Pim van der Veen van De Meenthe krijgt trouwens van theaterbezoekers veel positieve reacties op het Princessebier. „Het smaakt lekker fris!”


Meer informatie: www.brouwerijdeheuvel.nl .Nieuws

menu