De Wieden past vaarprogramma aan vanwege tropische dagen: Ecowaterbussen uit de vaart

Er zijn extra vaartochten 's avonds. Foto: Harmen Piekema

In het water is het lekker afkoelen als het tropisch warm is. Aan boord van de metalen boten kunnen de temperaturen juist flink oplopen. Daarom is het vaarprogramma van Bezoekerscentrum De Wieden tijdelijk aangepast tijdens de tropische dagen.

De open excursieboten varen overdag minder en er zijn extra avondtochten. Op vrijdag 12 augustus is er een extra Volle Maantocht van 21.00 tot 23.00 uur. Een unieke kans om de bijzondere nachtelijke sfeer in De Wieden vanaf het water te beleven! Op zaterdag 13 augustus kun je om 19.00 uur aan boord voor een extra avondtocht. Geniet van de bijzondere sfeer op het water aan het einde van de dag. Je hoort alleen het ruisen van het riet en de vogels, zelfs de boot fluistert tijdens deze tocht. Kijk voor meer informatie bij de betreffende datum in de activiteitenagenda op de website www.nm.nl/dewieden/activiteiten

Ecowaterbussen uit de vaart

De ecowaterbussen zijn uit de vaart van donderdag 11 t/m zondag 14 augustus. Op het metalen dek wordt het zo heet dat je er bijna een eitje op kunt bakken. Op de website www.nm.nl/ecowaterbus staat altijd de actuele informatie over de vaartijden. Bezoekerscentrum De Wieden is te vinden aan het Beulakerpad 1 in Sint Jansklooster. Openingstijden dinsdag t/m zondag van 10–17 uur.

Nieuws

menu