De Zonnebloem Steenwijk kent geen zomerstop

Het optreden van De Stuwzangers. Foto: Flip Jonkman

In tegenstelling tot veel andere verenigingen kent De Zonnebloem Steenwijk geen zomerstop. Buren en kinderen zijn op vakantie, vader/moeder is eenzaam thuis en dan is er De Zonnebloem om deze mensen een plezierige middag te bezorgen.

Zo konden de geregistreerde gasten genieten van een mooie lezing: Boerenmagie door de heer Bornebroek. „Zo werd vanaf de prehistorie tot in de 20ste eeuw het dagelijkse doen en laten van inwoners van dit gebied beïnvloed door bijgeloof. Ook nu nog, zijn daar veel voorbeelden van”, zo vertelde hij. 50 gasten luisterden vol aandacht en verwondering naar de meest vreemdsoortige gevallen van bijgeloof.
De Stuwzangers kwamen naar Steenwijk voor een optreden. Het koor bestaat uit 7 muzikanten (accordeons, gitaren en drumstel) en een kleine 40 zangers. De sfeer zat er direct in. Veel bekende liedjes werden ten gehore gebracht en er werd volop meegezongen. Stilzitten zat er niet bij: de mensen klapten ritmisch mee, zongen uit volle borst mee en zaten te swingen op de stoelen. Kortom: het werd een feestmiddag voor ze.
Aanstaande 15 september komen De Juf, De Bakker en De Dominee naar Steenwijk om de gasten een mooie middag te bezorgen. De Juf is dol op zingen en ze kent dan ook talloze liedjes, maar het geheugen laat haar nog wel eens in de steek…… Gelukkig schieten de altijd zingende bakker, de dominee én het aanwezige publiek haar meestal te hulp.


Meer weten over De Zonnebloem Steenwijk of vrijwilliger willen worden? Neem dan contact op met Janny de Vries (secretaris), tel. 06-23235094.

Nieuws

menu