De Zonnebloem Steenwijk op zoek naar vrijwilligers

Beeldmerk van de Zonnebloem.

Beeldmerk van de Zonnebloem.

Mensen met een fysieke beperking en ouderen vereenzamen! Ach, we horen het zo vaak. We zien het om ons heen gebeuren. En de corona heeft dat alleen nog maar erger gemaakt. Kunnen wij daar wat aan doen? Kunt ù daar wat aan doen? Zeker wel, maar hoe dan!? Word nu vrijwilliger bij De Zonnebloem, afdeling Steenwijk.

Hopelijk ligt de tijd dat er weinig of niets georganiseerd kan worden, achter ons. „Onze gastenlijst is de laatste jaren behoorlijk gegroeid en het zou heel fijn zijn wanneer we ook wat nieuwe vrijwilligers kunnen begroeten,” zegt Janny de Vries van De Zonnebloem Steenwijk.

Wie zijn er gast van De Zonnebloem? „Iedereen van 18 jaar en ouder met een fysieke beperking is welkom. Maar we zijn er ook voor de oudere medemens die zich erg eenzaam voelt. De vrijwilligers bezoeken de mensen thuis voor een spelletje, een wandelingetje of gewoon een gezellig praatje. Maar we organiseren ook zaalactiviteiten en reisjes waar we best wat meer helpende handjes kunnen gebruiken.”

De Afdeling Steenwijk organiseert ongeveer 12 keer per jaar een activiteit in de zaal. „Dat kan zijn: een lezing, een optreden, een doe-middag of we maken een reisje. En om dat te kunnen blijven doen hebben we vrijwilligers (en donoren) nodig! We hebben een leuke groep vrijwilligers, maar een paar meer zijn zeer welkom!” Om een indruk te krijgen, kijk op: https://www.zonnebloem.nl/steenwijk

Aanmelden bij Janny de Vries, tel. 06 23235094. Ook kunt u de Zonnebloem steunen door loten te kopen via www.zonnebloem.nl/zelf-loten-verkopen/p/jannyde-vries