De Zonnebloem Steenwijk sluit succesvol jaar af met kerstlunch. ‘Dan merk je pas goed wat ‘opgesloten zitten’ voor deze kwetsbare groep betekend heeft’

De kerstlunch viel goed in de smaak.

De kerstlunch viel goed in de smaak. Foto: Aangeleverd

Door corona konden er door De Zonnebloem Steenwijk twee jaar geen zaalactiviteiten georganiseerd konden worden. Het maandprogramma lag klaar, maar alles moest voor 2020 en 2021 worden geannuleerd.

„En dan, eindelijk maart 2022, mag het weer en vanaf dat moment werden de activiteiten goed tot zeer goed bezocht. Dan merk je pas goed wat ‘opgesloten zitten’ voor deze kwetsbare groep betekend heeft. Immers, het gaat hier om mensen met een fysieke beperking en/of eenzame ouderen. Elkaar ontmoeten wordt als een feest beschouwd en ondertussen werd er genoten van het mooie, afwisselende programma wat voorgeschoteld werd”, zegt bestuurslid Janny de Vries van De Zonnebloem, afdeling Steenwijk.

Optredens, lezingen, een workshop, een busreis, etcetera. Iedereen deed er gretig aan mee. Iedere maand was er wel wat, want De Zonnebloem Steenwijk kent geen zomer- of winterstop. Iedere maand is er een middag om elkaar te ontmoeten in de zaal.
Elk jaar wordt afgesloten met een kerstlunch, gesponsord door AH Van Etten en Bestaria.
Zo’n 80 gasten namen plaats aan de gedekte tafel en genoten zichtbaar van dat lekkere brood. Het suikerbrood was bijzonder in trek (‘dat krieg’n we aanders nooit’). Als dan de eigenaar van Bestaria ook nog rondgaat met overheerlijke kroketten is de maaltijd compleet. Een warm applaus klinkt dan door de zaal voor de medewerkers van AH Van Etten, die de vrijwilligers zijn komen helpen en de eigenaar van Bestaria. Genoten werd er ook van het optreden van het kinderkoor De Welnootjes met mooie kerstliedjes en zelfs de kerstman kwam een kijkje nemen.
„Het jaar 2022 zit er op. Het was een zeer succesvol jaar. Het bestuur kijkt zeer tevreden terug. Voor 2023 ligt er ook al weer een mooi, afwisselend programma klaar. En ondertussen gaan de vrijwilligers ook door met Bezoek aan Huis”, zegt Janny de Vries.

Meer weten over De Zonnebloem Steenwijk? Sponsor, vrijwilliger of gast worden?
Kijk dan op: https://www.zonnebloem.nl/steenwijk of neem contact op met Janny de Vries, telefoon: 06-23235094.