De allergrootste hits van De Kast in het theater

De Kast veroverde woensdagavond De Meenthe.

De Kast veroverde woensdagavond De Meenthe. Foto PDF-grafie

Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe De Kast, Esther Groenenberg, Country Roads, Opvliegers, Barrie Stevens, Edwin Evers Band, Passie voor Bach en Israël van Dorsten.


De Kast

De jubileumtour van De Kast is te zien op woensdag 7 december, aanvang 20.00 uur. Eind 2019 vierde De Kast in originele bezetting haar 30-jarig jubileum in de AFAS te Amsterdam voor bijna 4000 bezoekers! Dit was de aftrap van hun jubileumjaar en eindelijk kan nu het vervolg opgepakt worden met een feestelijke show vol met de allerbeste hits! De Kast 30 jaar is een ware reünie voor al die fans die de afgelopen 30 jaar de concerten bezocht hebben.Esther Groenenberg

De voorstelling ‘Uit het hoofd’ van Ester Groenenberg is te zien op woensdag 7 december, aanvang 20.15 uur. In ‘Uit het hoofd’ vraagt Esther zich af waarom bepaalde liedjes haar zo raken en waarom sommige teksten ons collectief ontroeren. Haar eigen Nederlandstalige popliedjes staan centraal; ze schreef ze zelf maar ook met Bertolf en Daniël Lohues.


Country Roads
De voorstelling ‘John Denver Tribute’ van Jimmy Ducateau met zijn band is te zien op donderdag 8 december, aanvang 20.00 uur. Grijs Gedraaid is genieten voor alle generaties! Dat John Denver meer is dan ‘Country Roads’ en ‘Leaving on a Jetplane’ bewijst Jimmy Duchateau met zijn band in A Tribute To John Denver. Zijn theaterconcert is een eerbetoon aan de Amerikaanse countrylegende. In 2022 is het precies 25 jaar geleden dat de Amerikaanse zanger overleed. Jimmy: “Ik wil John Denver niet nadoen, al klinkt mijn stem wel als die van hem.” Geen blonde pruik en cowboyhoed dus. Maar wél met gitaar en - vooruit - een westernshirt om in de sfeer te blijven.


Opvliegers met ladiesnight

De voorstelling ‘Girls on fire’ van Opvliegers is te zien op vrijdag 9 december aanvang 20.15 uur. De OPVLIEGERS zijn terug! Na het overdonderende succes van de theatervoorstellingen “OPVLIEGERS”, komen de vriendinnen Antje Monteiro, Joanne Telesford en Hilke Bierman met het leukste feel-good concert van het seizoen: Opvliegers Girls on Fire!


Barrie Stevens
De voorstelling ‘I’m an artist’ van Barrie Stevens is te zien op vrijdag 9 december, aanvang 20.15 uur. Zingen, dansen, acteren, talloze verkleedpartijen en vooral… een indringend verhaal vertellen. Barrie Stevens staat op zijn 77e nog altijd vol in de schijnwerpers en weet zijn publiek met een lach en traan diep te raken in de theatervoorstelling I’m an Artist.


Edwin Evers Band
De Edwin Evers Band met Pater Moeskroen in het voorprogramma is te zien op zaterdag 10 december, aanvang 21.00 uur. Deze voorstelling is uitverkocht.


Passie voor Bach: Con Amore
Het klassieke concert ‘Con Amore’ van Passie voor Bach is te zien op zondag 11 december in de Grote Kerk in Steenwijk, aanvang 16.00 uur. In de serie Passie voor Bach staat het meesterschap van Bach in al zijn facetten centraal. De concerten worden uitgevoerd door Ensemble Himmelsburg; Phion-musici met een diepe passie voor Bach, aangevuld met vioolsoliste Carla Leurs en klavecinist en organist Pieter Dirksen, die tevens de muzikale leiding heeft.


Israël van Dorsten
De lezing ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ van Israel van Dorsten is te zien op maandag 12 december, aanvang 20.00 uur. Op zondag 13 oktober 2019 verliet ik de boerderij waar ik jarenlang vastzat en stapte een café in Ruinerwold binnen. Op dat moment maakte ik me definitief los uit de geloofswereld van mijn vader, die mij vijfentwintig jaar lang in zijn macht had. In ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ beschrijf ik mijn leven. Mijn vaders geloof en overtuigingen waren mijn realiteit: naar school ging ik niet, ik bestond niet eens voor de buitenwereld, en ik had geen vrienden.


Nog meer te zien: Soweto Gospel Choir op 14 december. Kunstlezing Andre Dekker op 14 december. Celtic Steps op 15 december. René van Meurs op 16 december. Het meisje met de zwavelstokjes op 17 december. Noordpoolorkest op 17 december. NITS op 21 december. Kiki Schippers op 21 december. Droom XL op 23 december. Evergreen top 1000 op 23 december. Kruimeltje op 25 december. Schuld of onschuld op 27 december. Tapas 2000 op 29 en 30 december. Terug naar Steenwijk op 29 en 30 december.