De deur van Zonnekamp staat open voor de buren

De centrale ruimte in Zonnekamp. Foto: archief Martijn Bijzitter

Woon- en verpleeghuis Zonnekamp aan de Oyershoeve 1 staat in een buurt omringd door veel seniorenwoningen en -flats en kan daardoor een middelpunt van ontmoeting zijn. Daar werd voor corona veel gebruik van gemaakt. Bij de uitbraak van de pandemie moesten alle activiteiten voor de bewoners en de buren noodgedwongen stoppen. „Maar nu het weer kan zijn de buren van 65 jaar en ouder van harte welkom op iedere tweede vrijdag van de maand om mee te doen aan onze Burenbingo,” vertelt activiteitenbegeleidster Janny de Vries.

De Burenbingo is elke maand op de tweede vrijdagmiddag, dus op de vrijdagen 12 augustus, 9 september, 14 oktober, 11 november en 9 december staan de kopjes koffie of thee weer klaar en liggen de bingobordjes op de tafels. Voor een bijdrage van 3 euro kan iedereen hieraan meedoen en kans maken op leuke prijzen. De Burenbingo begint om 14.30 uur; de zaal is open vanaf 14.00 uur.

En 65-plussers die in de buurt wonen, zijn ook van harte welkom voor een praatje en een kop koffie in de Buurtkamer. Elke vrijdagmorgen vanaf 10.00 uur staan de koffie en thee ook hier weer klaar.

Nieuws

menu