De kop is eraf! De eindexamens zijn in volle gang

Concentratie bij deze eindexamenleerlingen van RSG Tromp Meesters. foto: Sieb van der Laan

De eindexamens zijn gisteren van start gegaan. Voor veel leerlingen is daarmee een spannende en intensieve periode aangebroken. Donderdagochtend startten de havisten met Duits, de leerlingen van het vwo deden examen voor het vak muziek. ‘s Middags deden leerlingen van het vmbo eindexamen biologie, deden de havisten eindexamen aardrijkskunde en leerlingen van het vwo Nederlands.

Toch verliep de eerste examendag niet zonder slag of stoot.


Veel klachten op eerste dag examens

De klachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft op de eerste dag van de centrale eindexamens ruim 31.000 klachten binnengekregen. Dit aantal ligt bovengemiddeld. De meeste klachten gingen over het examen Nederlands voor vwo, scholieren klaagden voornamelijk over de eerste twee teksten. Deze waren te lang en dit leverde veel stress op. Ook kwamen er veel klachten binnen over het examen Duits van de havo. Een van de teksten zou hier te vaag zijn.

Vandaag stond voor de leerlingen van het beroepsgerichte onderwijs Frans op het programma, leerlingen van het vmbo doen eindexamen geschiedenis. De havisten zetten zich schrap voor de eindexamens van wiskunde A en wiskunde B. Leerlingen van het vwo doen eindexamen in de vakken biologie en filosofie.Nieuws

menu