De nieuwste wintermode zie je in Steenwijk. Alles van toonaangevend Parijs komt terug op de catwalks tijdens het Fashion Weekend

Jonge mode van Sense for Women. Foto Sieb van der Laan

Het is weer Fashion Weekend en dat was vanmiddag te zien: het winkelend publiek verplaatste zich telkens rond de catwalks die in de winkelstraten klaar lagen voor de modeshows met de allernieuwste najaars- en wintermode en modetrends. Precies op tijd, want ook het weer liet de afgelopen week al merken dat het de hoogste tijd is voor de warme trui en winterjas. Vanmiddag werd de jas dan ook volop geshowd tijdens de regenbuien.

De winkels hangen inmiddels vol met de nieuwe herfst- en wintercollecties en een selectie daarvan was vanmiddag en is morgenmiddag te zien. Aan het begin van de route in de Oosterstraat kleurrijke kinder- en dameskleding van Wendy’s Kids Fashion, HEMA en Shoeby Fashion, verderop hebben Bennen Modeschoenen, Leads & Lady Leads, Pieta Lifestyle, Bertus Mode en SISL Lingerie de handen ineen geslagen en ligt er een lange catwalk waarop de modellen instromen om de nieuwste dames-, herenmode, schoenen en lingerie te laten zien. Aan de Markt de modellen van Modehuis Ketel, Roel Fashion & Jeans, Store 6, Forty 49 Nine op de loper en in Woldpromenade een kleine loper voor het showen van de nieuwste brilmonturen in herfsttinten van Muurling Oogzorg, zowel heren- als damesmode bij Salsa Mode & Jeans en Sense for Women, evenals bij Nautic Blue Casual Men’s en Women’s Wear en Elja Mode. De laatste catwalk is er voor de dames- en herenmodellen van Be-You Fashion & Living + De Overbuuf en Ten Oever Mannenmode.

Op alle catwalks is veel te zien van wat de toonaangevende couturiers als Saint Laurent, Balmain, Balenciaga, Chanel en Louis Vuitton afgelopen zomer al voor komend winter dicteerden: kleur, waaronder opvallend veel kobaltblauw en knalrood, groentinten, roze gecombineerd met zwart en zandkleuren, maar toch ook nog best veel zwart en donkergroen, gecombineerd met jaren ’70 bloemen en patronen. Qua silhouet zijn de jaren ’90 terug. Het oversized broekpak blijkt een blijvertje en ook de warme trui en de winterjas zijn lichtelijk oversized. Dé winterjas die komend winter het straatbeeld gaat bepalen is overwegend gewatteerd, zowel de korte als de lange variant, en uitgevoerd in donkergroen en verschillende zand- en bruinkleuren. De winterbroek is zowel flared als bandplooi.

Grabbeltonkorting bij Salsa en Sense

„Ook de lange bodywarmer is populair komend winter,” vertelt Annet Oost van Salsa Mode & Jeans en Sense for Women. „Evenals het gilet. Dat is echt terug van weggeweest: uitgevoerd in stof en leer en in verschillende halflange en lange varianten. Te dragen over zowel jurk als broek. Verder is voor komend winter het broekpak de echte ‘musthave’. Tweedelig, als broek met los jasje, zowel effen als in allerlei printjes, maar ook als jumpsuit.” Op de catwalk van haar winkels showen de modellen van Salsa en Sense veel smaakvol zwart gecombineerd met beige, ‘King Louie’ printjes, de oversized jurk en kleurrijke herenmode. Salsa Mode & Jeans viert tijdens het Fashion Weekend het 30-jarig bestaan met de actie ‘grabbeltonkorting’. Bij aanschaf van een kledingstuk grabbelen voor 10%, 15%, 20% of 30% korting.

Western, blokhakken en thigh high

Qua schoenmode zijn de boots een blijvertje, opvallend veel westernlaarzen (net als in de 90’s), blokhakken en op de Parijse catwalks was ie bij alle ontwerpers te zien: de ‘thigh high’ laars in alle kleuren. In Steenwijk werd de kniehoge laars alleen in zwart gedragen door het model van Modehuis Ketel.

Morgen, zondag 25 september is het koopzondag en zijn de winkels extra geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De modeshows zijn ook morgen doorlopend vanaf 13.30 uur in de Oosterstraat, Markt, Kerkstraat en de Woldpromenade.

De showtijden zondag zijn als volgt:

Oosterstraat

13.30 - 14.30 - 15.30 uur Wendy’s Kids Fashion

13.35 - 14.35 - 15.35 uur Hema

13.40 - 14.40 - 15.40 uur Shoeby Fashion en Bennen Modeschoenen

13.50 - 14.50 - 15.50 uur Leads & Lady Leads

13.55 - 14.55 - 15.55 uur Pieta Lifestyle

14.00 - 15.00 - 16.00 uur Bertus Mode

Markt

14.05 - 15.05 - 16.05 uur SISL Lingerie, Modehuis Ketel, Roel Fashion & Jeans, Store6 Fashion & Interieur en Forty49Nine

Woldpromenade

13.30 - 14.30 - 15.30 uur Muurling Oogzorg

13.35 - 14.35 - 15.35 uur Salsa Mode & Jeans en Sense for Women

13.45 - 14.45 - 15.45 uur Nautic Blue Casual Men’s & Women’s Wear en Elja Mode

13.55 - 14.55 - 15.55 uur Ten Oever Mannenmode, Be You Fashion & Living en De Overbuuf by Be-You

Nieuws

menu