De organisatie van de Hollands Venetië Fietstocht hangt de vlag uit. De tocht door Steenwijk, Giethoorn en Kalenberg op zondag 22 augustus gaat definitief door

De Hollands Venetië Tocht.

De Hollands Venetië Tocht. Eigen foto

De Hollands Venetië Fietstocht op 22 augustus in Steenwijk gaat definitief door. „Alle voorbereidingen van RTV Steenwijk en de beide Rotary Clubs uit Steenwijk het afgelopen half jaar zijn dus niet voor niets geweest”, aldus woordvoerder Hendrik Jan Gorter van de organisatie.

De startlocatie van de 19e editie van de Hollands Venetië Fietstocht is dit jaar voor het eerst bij theater De Meenthe aan het Stationsplein in Steenwijk. Deelnemers kunnen na afloop douchen en omkleden.

Vernieuwde fietspaden

„De routes voor de 35 en 50 kilometer zijn vernieuwd en leiden de recreatieve fietsers onder meer langs Giethoorn en Kalenberg over de door de gemeente Steenwijkerland vernieuwde fietspaden. De deelnemende fietsers worden net als in de afgelopen jaren voorzien van diverse versnaperingen. Daarnaast zijn er onderweg voldoende horecagelegenheden om even te stoppen en even uit te rusten en te genieten van de omgeving”, aldus Gorter. De start voor de 35 en 50 kilometer is van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Voor de meer sportieve fietsers zijn er routes van 80 en 125 kilometer (start vanaf 8.00 uur tot 10.30 uur), waar onder meer langs Giethoorn, Blokzijl, Vollenhove, Zwartsluis, Kuinre en Ossenzijl wordt gefietst. Alle routes worden door middel van pijlen aangegeven.

Fietsen voor het goede doel

Deelname aan de Hollands Venetië Tocht kost 10 euro per persoon. Voor het deelname bedrag ontvangen de fietsers een muntje van eveneens 10 euro van de organisatie, waarmee de deelnemers één van de drie geselecteerde goede doelen kunnen steunen door het muntje in de piekenpijp van het door hen gekozen goede doel te stoppen.

De drie door de Rotary Clubs gekozen goede doelen zijn stichting Vrienden van de DUO fiets, stichting Present en stichting Vier het Leven.

Inschrijven kan hier . Ook op de dag zelf is inschrijven mogelijk.