'De reünie van La Barca was een groot succes, een feest der herkenning' | Dagboek van William ten Kate, eigenaar van William Crossmedia

William ten Kate.

William ten Kate. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig? Deze week William ten Kate uit Steenwijk, eigenaar van William Crossmedia in Steenwijk. Hij was cameraman in Hilversum en maakte onder meer films over wijn met culinair journalist Wina Born en is voormalig dj van discotheek La Barca in Steenwijk.

Woensdag 29 maart

Vandaag een droevige dag. De begrafenis van een familielid. De oma (92) van mijn nichtje is overleden. Ze werd begraven in IJsselmuiden. Op de terugweg maar eens de toeristische route genomen, dus over Genemuiden en dan met de pont naar Zwartsluis.

Donderdag 30 maart

Mijn vrouw Irene is een dagje naar haar dochter in Hoorn. Na Max te hebben uitgelaten ben ik op bezoek geweest bij mijn grote vriend Gerard Ardesch. Een groot deel van mijn werkzame leven heb ik met Gerard samen doorgemaakt en veel in mijn carrière heb ik aan Gerard te danken! Zo waren wij mede-eigenaar en aandeelhouder van Video Noord Nederland. Dat was gevestigd in Villa Veste, het mooie grote witte gebouw aan begin van de Stationsstraat en naast het Chinees-Indisch restaurant Fong Shou. Op 6 april is in De Meenthe de onthulling van het borstbeeld van troubadour Gerard Rutger Buisman. Gerard Ardesch was een van de initiatiefnemers die vond dat er een borstbeeld moest komen. Met Gerard spreek ik nog even een deel van het programma door, over welke clips er op 6 april vertoond gaan worden. Samen met Gerard Rutger Buisman heb ik in het verleden meer dan 60 clips opgenomen. Een project waar ik nog steeds trots op ben. Ik had met Buisman een bijzondere band, want als er weer een clip moest worden opgenomen zei ik tegen Gerard: ‘dat kunnen we het beste daar gaan doen’. Waarop Gerard antwoordde: ‘Toen ik de tekst voor dit liedje schreef, dacht ik aan deze plek’. Meerdere keren kwam dit voor.

Vrijdag 31 maart

Iedere dag stellen Irene en ik elkaar dezelfde vraag: ‘Wat eten we vandaag en gaan we wat leuks doen deze dag’. Op deze vrijdag hebben we afgesproken dat we gaan winkelen in Duitsland. We doen dit wel vaker en maken er dan echt een dagje uit van. De reis gaat dan naar Meppen, een plaats net over de grens bij Emmen. Sinds vier jaar rijden wij elektrisch. Als extra service geeft de Marktkauf in Meppen de mogelijkheid om gratis te laden met de auto. Hier in Nederland gaat dit meestal met een pas. In Meppen niet. Je moet je dan melden bij de servicebalie van de winkel. Vervolgens loopt een medewerker mee naar de laadpaal en zet er de stroom op.

Zaterdag 1 april

Vanmorgen begonnen om de krant te lezen (digitaal). Je merkt dat het weer lente wordt. Kleine blaadjes worden zichtbaar aan de bomen. Ik heb nog steeds een werkplek op de Pluggematen bij Bas Media. Vandaag even de kookpan van kantoor gehaald want op dinsdag kook ik voor de collega’s. De ene keer is dat nasi en de andere keer diverse eigengemaakte soepen. Iedere dinsdag weer een hoogtepunt en ik heb besloten dat het dit keer maar eens goulashsoep moet gaan worden. Ik ga me dus verdiepen in het recept. Eerste keer, dus ik ben benieuwd. Vanmiddag naar een feestje van vrienden en ja, vanavond de grote reünie in La Barca. Ben benieuwd hoeveel oude bekenden ik zal zien!

Zondag 2 april

De reünie van La Barca was een groot succes. Het feest der herkenning. Er waren zelfs oud Steenwiekers, die nu in Limburg wonen, voor terug gekomen. Mande Mol heeft er een mooi videoverslag van gemaakt dat je op YouTube kunt terug zien. Ook Wim de Lange, oud-dj, kwam nog even langs om een paar plaatjes te draaien. Verder de zondagavond met Henk en Gerard Ymker naar de live radio-uitzending op NPO1 geweest van Dijkstra en Evenblij Ter Plekke dat live werd uitgezonden vanuit de kantine van Rood Wit.

Maandag 3 april

Vandaag nog even een telefoontje gedaan met Herman Lippinkhof. Met hem heb ik ooit 14 clips opgenomen met streekliedjes uit Twente. Herman was bekend om zijn grote hit Een karavaan waar maar liefst 100.000 plaatjes van werden verkocht. Een gouden plaat hangt nog aan de muur bij Herman thuis. Herman is 80 jaar en zal er donderdag ook zeker bij zijn bij de onthulling van het borstbeeld van Gerard Rutger Buisman.

Dinsdag 4 april

Vanmorgen al vroeg begonnen met het maken van de goulashsoep. Dit keer wel met hulp van Irene. Om 12.00 uur naar de zaak en de soep was een succes. De bodem ging uit de pan!