De vrijdagavond vestzakconcerten zijn terug

Anneke van Giersbergen zingt Kate Bush. Foto: Mark Uyl

Dit seizoen zijn er weer vrijdagavond vestzakconcerten. Elke maand is er op een vrijdag een staconcert in het vestzaktheater. Heerlijk swingen en genieten van een band uit de regio voor maar een tientje. Hopelijk kan het weer na 15 december.

Elk staconcert begint om 21.30 uur en de bar is geopend tijdens het concert. De meiden van Las Bandidas trappen de reeks af.

Las Bandidas

Magic Miriam, Pretty Janetty, Handsome Hannah, Desy Belle en Styn de Drummachine. Wie kent ze inmiddels niet! Deze 5 chicas met pit ‘rocken’ en ‘rollen’ tot je erbij neervalt. Oude swingende pareltjes uit de muziekhistorie, die iedereen meezingt en waarbij het dak eraf gaat. Laat deze bandieten ook jouw muziekhart veroveren!

Bogey and the Longhorn

Bogey & the Longhorn is een vrolijk muziekgezelschap uit de kop van Overijssel, the Hazzard County van Nederland mogen we wel zeggen. Oorspronkelijk een driemans-groepje, in de loop der tijden uitgebreid met een waar scala aan het fijnste, begaafste en gezelligste type musici dat de omgeving rijk is. Bogey & the Longhorn speelt Amerikaanse muziek, variërend van texmex tot southern rock. Ook ballades en tearjerkers worden niet geschuwd, maar er moet natuurlijk ook plaats zijn voor voetjes van de vloer en gezelligheid.

Anneke van Giersbergen

‘Niemand zou je de muziek van Kate Bush toevertrouwen, behalve Anneke van Giersbergen’, twitterde een bezoeker na afloop van een van Annekes solo-optredens en dat zette de zangeres aan het denken. Als tiener ontdekte ze de muziek van Kate Bush en had ze het album Hounds of Love grijsgedraaid. De bewondering voor de eigenzinnige Bush bleef, hoewel Van Giersbergen - in tegenstelling tot haar idool - voor het podium geboren lijkt. Zij brengt een ode aan Kate Bush.

The Radiators

The Radiators, met zanger Jan-Marc Schreur als bruisend middelpunt, spelen een mix van Classic Rock & Nederpop. Ze trekken de aandacht met een heel eigen geluid. Hun muziek golft van De Dijk naar The Doors, Lynyrd Skynyrd, Eric Clapton, Het Goede Doel, The Doobie Brothers en B.B. King. Om maar even een paar namen te noemen…The Radiators spelen altijd 100% live. Hun doel is om samen met het publiek van ieder optreden weer een feestje te maken!

Rapalje

De muzikanten van Rapalje met hun wilde haardossen en middeleeuwse kilts creëren door hun enthousiasme en gedrevenheid een vlammende energie. Rapalje laat door middel van gevoelige ballades, vurige liederen en temperamentvolle Keltische melodieën een flinke vonk overslaan op hun publiek. Een concert van Rapalje is als een tijdreis met herkenbare losbandigheid en ruwe levenswijze.

Lemonade

De frisse en fruitige ervaring, wanneer je een flinke slok neemt op een zonnige dag. Dat is het gevoel wat Lemonade uit Steenwijk jou brengt. De allround coverband die, met een afwisselend repertoire, van elk feest een onvergetelijke avond maakt.


Agenda

17 december Las Bandidas
21 januari Bogey and the Longhorn

11 februari Anneke van Giersbergen

18 februari The Radiators

11 maart Rapalje

25 maart Lemonade


Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004,

Nieuws

menu