Deelneemster The Voice Senior in het theater: Leoni Jansen

Leoni Jansen woensdagavond in De Meenthe.

Leoni Jansen woensdagavond in De Meenthe. Foto Hessel Stuut

Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Leoni Jansen, Rinus van Warven, Grijs Gedraaid, Anne Neuteboom, Tom Parkers New London Chorale en Warner ten Kate.

De voorstelling ‘In concert’ van Leoni Jansen is te zien op woensdag 30 november, aanvang 20.00 uur. Dankzij haar spetterende deelname aan The Voice Senior weet nu echt héél Nederland dat Leoni Jansen prachtig zingt. Haar ‘blind audition’ trok 2 miljoen kijkers en Leoni was gelijk trending-topic. Dat vraagt natuurlijk om meer. En dat gaat ook gebeuren; Leoni gaat met band de theaters in! Dat doet Leoni met nummers die haar op lijf geschreven zijn. Met speciaal naar het Nederlands vertaalde hits zoals Kind van de maan (Hijo de la luna), Klaverveld (Fields of Gold) en Vleugels van mijn Vlucht (Wings Beneath my Wings) en opnieuw voor haar gearrangeerde nummers als I See Fire van Ed Sheeran, In the Blood van John Mayer, Go your Own Way, 50 ways to leave your lover, Scarbourough Fair en ook verrassende uitstapjes zoals een popversie van de Habanera uit Carmen.

Rinus van Warven

De lezing van Rinus van Warven, Filosofisch Café Steenwijkerland, is te zien op woensdag 30 november, aanvang 20.00 uur. Denkend over veelheid en eenheid komen we terecht in de wereld van de trage vragen. Levensvragen zijn trage vragen. Ze hebben tijd nodig. Het is niet mogelijk om pasklare antwoorden op zingevingsvragen te ontdekken. Het gaat om vragen als ‘Wie ben ik? Hoe verhoud ik me tot mijn medemens? Bestaat er zoiets als een dragende grond onder het bestaan?’ Deze vragen kunnen een gids zijn op ons levenspad. En ze kunnen ons helpen om ons eigen levensverhaal te schrijven. Maar voordat we aan alle andere vragen kunnen beginnen doemt er één basisvraag op : ‘Cui Bono? Latijn voor: wiens belang dien je? Welk belang dien je met de woorden die je spreekt en de handelingen die je verricht? Het eigenbelang, het algemeen belang, het belang van een hoger doel? En hoe verhouden deze belangen zich tot elkaar.


Grijs gedraaid

De voorstelling ‘Grijs gedraaig’ van Kamerate Zuid & Marcel Veenendaal is te zien op donderdag 1 december, aanvang 14.00 uur. Grijs Gedraaid is genieten voor alle generaties! Deze voorstelling verbindt jong én oud door middel van muziek, beweging en creatie. Het is de perfecte gelegenheid om je (groot)ouders, buurman of tante te trakteren op een unieke ervaring samen met jou. Wie neem jij binnenkort mee naar het theater om samen onvergetelijke herinneringen te maken? De middag wordt geopend met muziek van Marcel Veenendaal, zanger van DI-RECT, onder begeleiding van het strijkorkest Kamerata Zuid. Eigen nummers worden afgewisseld met klassieke stukken en oudhollandse liedjes. Meezingen mag!

Anne Neuteboom

De voorstelling ‘Effe niet je mening’van Anne Neuteboom is te zien op donderdag 1 december aanvang 20.15 uur. Omdat het tijd wordt dat iedereen z’n dikke mening een keer lekker voor zich houdt. In het bijzonder die Neuteboom, die er al sinds 2015 kwistig mee loopt te strooien. Oké, ze won er Cameretten mee. Oké, ze werd ermee genomineerd voor Neerlands Hoop. Oké, ze kreeg lovende recensies in de kranten. En oké, ze kwam ermee op tv en Netflix. Maar nu is het echt afgelopen met die verbale incontinentie de hele tijd. Het is genoeg geweest. Effe niet meer met die mening. Toch?

Bok- en najaars bierentocht

Op zaterdag 3 december organiseert slijterij Bij Bert in samenwerking met De Meenthe na drie jaar eindelijk weer de bokkentocht. Op deze avond gaat u verschillende bok- en eindejaarsbieren proeven tijdens een wandeling door de mooie stad Steenwijk. Op diverse locaties kunt u een glaasje bier proeven en na terugkomst in De Meenthe staan er nog een heel aantal bieren op u te wachten om geproefd te worden. Aanvang 19.30 uur.

Tom Parkers New London Chorale

De voorstelling ‘The jubileer tour, 40 years,’ van London Parkers New London Chorale is te zien op zaterdag 3 december, aanvang 20.00 uur. Goed nieuws voor de fans van Tom Parkers The New London Chorale! Het 40 jarig jubileum van het populaire gezelschap wordt gevierd met een tour langs de Nederlandse theaters waarbij alle muzikale en vocale hoogtepunten langskomen. Met hun gepopulariseerde versies van bekende klassieke werken, zoals o.a. The Young Messiah en The Young Wolfgang Amadeus Mozart, weten zij de fans al 4 decennia lang te beroeren, zowel via hun albums als live. Dit feestelijke concert wordt gebracht door vier solisten onder wie Gordon Neville en special guest Madeline Bell, begeleid door een band met vier strijkers en achtergrondkoor.

Warner ten Kate

De lezing over ‘Vrouwenhandel’ van Warner ten Kate is te zien op dinsdag 6 december, aanvang 20.00 uur. Tijdens deze avond spreekt de heer Warner ten Kate, officier van Justitie. Thema van de avond is Vrouwenhandel. Er zal ook een ervaringsdeskundige aanwezig zijn die vanuit haar perspectief iets gaat vertellen en samen met Warner de avond gaat invullen.


Nog meer te zien: De Kast op 7 december. Esther Groenenberg op 7 december. Country Roads op 8 december. Opvliegers op 9 december. Barrie Stevens op 9 december. Edwin Evers Band op 10 december. Passie voor Bach op 11 december. Israël van Dorsten op 12 december. Soweto Gospel Choir op 14 december. Kunstlezing Andre Dekker op 14 december. Celtic Steps op 15 december. René van Meurs op 16 december. Het meisje met de zwavelstokjes op 17 december. Noordpoolorkest op 17 december. NITS op 21 december. Kiki Schippers op 21 december.