Denker des Vaderlands Paul van Tongeren: 'Appels en peren kun je prima vergelijken'

„Tegen mijn studenten zeg ik altijd: ‘Wat je vindt, interesseert me niet, vertel me wat je denkt’.” Denker des Vaderlands, Paul van Tongeren, weet zijn publiek te boeien. In een meer dan vol Dyka Vestzaktheater, er moeten stoelen worden bijgeplaatst, luistert zijn publiek aandachtig naar zijn college over ‘Het wonder van betekenis’. Met tal van actuele voorbeelden probeert hij – de toch niet voor iedereen makkelijk toegankelijke kost – begrijpelijk te maken.

Het publiek luistert woensdagavond in De Meenthe aandachtig naar Paul van Tongerens college over ‘Het wonder van betekenis’.

Het publiek luistert woensdagavond in De Meenthe aandachtig naar Paul van Tongerens college over ‘Het wonder van betekenis’. Foto Hans van Velzen

Steenwijkerland blijkt geïnteresseerd in filosofie. Het Filosofisch Café Steenwijkerland speelt daar uitstekend op in. In het vervolg van dit seizoen staan er nog vijf boeiende lezingen op het programma. Trots kan voorzitter Theo Versteeg melden dat de cursus ‘De kunst van het nadenken’ van Ron Muijzer al helemaal is volgeboekt. Rondkijkend in de zaal blijkt wel dat het nog uitdaging is ook de wat meer jeugdige inwoners warm te krijgen voor de schoonheid van de filosofie.