Dertien jaar lang drank, drugs, depressies en klinieken. Arak Buisman uit Steenwijk is op de weg terug en schreef boek over zijn verhaal

Dertien jaar lang bevond Arak Buisman (38) uit Steenwijk zich in de krochten van een andere wereld. Eén waarin zijn leven werd beheerst door drank, drugs, verslavingen, zware depressies en opnames in klinieken. Hij stak op zijn twintigste zijn eerste joint aan en wat er de daaropvolgende jaren gebeurde, tart elke fantasie. De keurig opgevoede jongeman, zoon van wijlen troubadour Gerard R. Buisman en Alie Buisman, verwerd een junk in de meest krachtige zin van het woord.

Arak Buisman: 'Ik wil mezelf dit nooit meer aandoen.'

Arak Buisman: 'Ik wil mezelf dit nooit meer aandoen.' Foto: George Huisman

Maar zoals het begon, eindigde het ook: op eigen kracht -zonder kliniek- stopte hij vier jaar geleden met de harde drugs (alles wat je opsnuift). Een jaar later zei hij adieu tegen alcohol en in de tussentijd ook met blowen. Hij schreef er een boek over, dat hij in eigen beheer uitgaf: ‘ ARAK, drank, drugs en depressies ’, met als onderkop: ‘ Overleven, dan leven ’. „De verslavingsjaren zijn in een zucht voorbij gegaan”, vertelt Buisman.

Nieuws

menu