Dicky Woodstock maakt volledige line-up bekend: Wolfmother, Suzan & Freek, Rondé, The Kelly Family, Henk Wijngaard en Bouke and The ElvisMatters band zijn headliners van 33-ste editie

Het Dicky Woodstockfestival.

Het Dicky Woodstockfestival. organisatie Dicky Woodstock

Het Dicky Woodstock Popfestival heeft de line-up voor dit jaar rond. Gisteren maakte de organisatie alle namen van de 33-ste editie van het populaire driedaagse plattelandsfeest aan de Hesselingendijk in Steenwijkerwold bekend. Dit jaar vindt het festival plaats van donderdag 3 tot zaterdag 5 augustus.

Het grootste plattelandsfeest van Steenwijkerland pakt dit jaar weer uit met internationale en lokale acts. Zo zijn op donderdag 3 augustus Suzan & Freek en Wolfmother de grootste namen. Het Nederlandse zangduo uit de Achterhoek, dat bestaat uit Suzan Stortelder en Freek Rikkerink is al een aantal jaar niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. Het duo bracht dit jaar met de single Slapeloosheid nog nieuw werk uit.

De Australische rockband Wolfmother is de tweede grote naam van donderdag. Je kunt ze kennen van hits als Woman en Joker And The Thief . De band toert momenteel door acht verschillende landen en doet dus ook Steenwijkerwold aan. Ook de boerenrockers van Bökkers laten zich horen op de eerste dag van Dicky Woodstock.

Het lokale geluid op de donderdag komt van DJ Nelson Petter en de punkrockers van Cloudsurfers . De band met zanger Thom Liesting uit Steenwijk en bassist Jess van der Zee uit Basse speelt dit jaar in de grootste zalen in Europa en Nederland en dat is niet zonder reden. Zeker een aanrader op de donderdag. De Steenwijker DJ Nelson Petter stond vorig jaar nog op Zandvoort tijdens het Formule 1 spektakel en is geen onbekende bij het publiek van Dicky Woodstock.

Vrijdag 4 augustus

De tweede dag van het festival is het tijd voor een wat meer nostalgisch geluid. Denk aan Abba , Elvis en Paul Elstak . De middag wordt afgetrapt door de Kisjes Kearls, waar fans van Normaal hun hart kunnen ophalen. De headliners deze dag zijn The Original Voices of the Kelly Family en Bouke and The ElvisMatters band . Kathy, Paul, Patricia en Johnny Kelly vormen de van oorsprong Amerikaans/Duitse groep bestaande uit het gezin Kelly. De band is bekend van de nummers: David’s Song, Fell In Love With An Alien en Come Take My Hand en had vooral in de jaren ’90 succes. Wie dit jaar naar het televisieprogramma The Tribute - Battle of the Bands heeft gekeken, weet wat het kan verwachten van Bouke. De winnaar van het programma doet The King zeker eer aan.

De lokale acts deze vrijdag zijn Magnetic Spacemen en The Moonshine Ramblers . De garagepunkrock van Magnetic Spaceman is gevormd rondom frontman Sam Pols uit Steenwijk. Wederom een punkband uit de regio die naam aan het maken is binnen en buiten de Nederlandse landgrenzen. The Moonshine Ramblers is een vierkoppige rock coverband uit Steenwijkerwold met Jan Hein Kranendonk in de gelederen. De zoon van mede-organisator Henk Kranendonk zal weer overal te vinden zijn dit weekend, zowel op als naast het podium dus.

Zaterdag 5 augustus

De grootste namen op de laatste dag van Dicky Woodstock zijn de Nederlandse indiepopband Rondé , en Henk Wijngaard . De muzikanten van Rondé spelen op de grootste Nederlandse podia en festivals en staan bekend om hun overrompelende liveshows. Henk Wijngaard staat dit jaar met De Woudrukkers op het podium: meezingers tot scheurende boerenrock. Ook in de gaten houden deze dag: de jonge rockers van Tricklebolt en de balkan-pop van Oostblok .

Wie natuurlijk niet mogen ontbreken zijn de oudgedienden van Bogey & the Longhorn . Dit jaar bestaat de band uit de Kop van Overijssel 25 jaar en dat moet natuurlijk ook op Dicky Woodstock Popfestival gevierd worden. Ze spelen op de zaterdagmiddag.