Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt zondag live vanuit Steenwijk over IceBear, Desi Bouterse, Mannenkoor Karrespoor, Kees Kist en verdwenen Chinezen

Frank Evenblij (links) en Erik Dijkstra komen naar Steenwijk.

Frank Evenblij (links) en Erik Dijkstra komen naar Steenwijk. Foto: Annemieke van der Togt

Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit de voetbalkantine van V.V. Steenwijk in Steenwijk.

Daar spreken Frank Evenblij en Erik Dijkstra met mensen, die gezondheidsklachten en overlast ervaren van de biomassacentrale en palletblokjesfabriek IceBear in Steenwijk. Met zijn voormalig trainer gaat het over de succesvolle basketbaljaren van Desi Bouterse bij Alcides uit Meppel, toen hij nog in Steenwijk woonde. En Mannenkoor Karrespoor vertelt over het bijzondere verhaal achter de jaren ‘90-hit ‘Mooi Man’.

Oud-voetballer en -international Kees Kist vertelt hoe hij als eerste Nederlander De Gouden Schoen won. Verder komen de verdwenen Chinese toeristen in Giethoorn aan bod en het cabaretduo Maartje & Kine verzorgt de livemuziek.

Iedereen is van harte welkom om de uitzending bij te wonen. De inloop is van 19.30 tot 20.00 uur. De radio-uitzending is van 20.00 tot 22.00 uur en is te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl.