Dimence Groep geeft advies aan (vrijwillige) hulpverleners over mentale ondersteuning van Oekraïense vluchtelingen

De Dimence-vestiging aan De Vesting in Steenwijk.

De Dimence-vestiging aan De Vesting in Steenwijk. Eigen foto

Dimence Groep, met een vestiging aan De Vesting (12) in Steenwijk, biedt vanaf 7 april de mogelijkheid aan (vrijwillige) hulpverleners die betrokken zijn bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, om advies te vragen over het begeleiden van deze mensen die geconfronteerd worden met psychische, sociaal emotionele schade als gevolg van oorlog.

De Dimence Groep biedt geestelijke gezondheidszorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening, dichtbij de cliënt. “Wij willen het leed van de mensen die getroffen zijn door de verschrikkelijke oorlog en die in Overijssel verblijven, verzachten. Wij delen hiervoor onze kennis en ervaring met (vrijwillige) hulpverleners over het begeleiden en behandelen van (getraumatiseerde) vluchtelingen en hun kinderen. We hebben medewerkers in huis die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van statushouders, het geven van cursussen aan nieuwkomers, behandelen van kinderen (die gevlucht zijn), transculturele psychiatrie en traumaverwerking”, vertelt Rita Kamphuis van Dimence Groep.

Hulpverleners (professioneel en vrijwillig) van onder andere vluchtelingenwerk, Rode Kruis, gemeenten, huisartsen, leerkrachten, scholen, GGD en Leger des Heils kunnen hiervoor contact met Dimence Groep opnemen.

Geen aanmelding voor behandeling en begeleiding

Het gaat om een advies en niet om aanmelding van mensen die behandeling, begeleiding en ondersteuning van de Dimence Groep nodig hebben. Aanmelden voor de ggz (via de huisarts) en ondersteuning van maatschappelijk werk gaat via de gebruikelijke kanalen.


Advies kan gevraagd worden door het invullen van het contactformulier op https://www.dimencegroep.nl/oekraine-consultatie of via telefoonnummer 038-456 8766 en binnen drie werkdagen wordt er contact opgenomen.