Dineren in het wit voor een goed doel. Opbrengst Diner en Blanc gaat naar hospice Het Riemkehuis in Steenwijk

De organisatie was in handen van Lionsclub Steenwijk De Kop.

De organisatie was in handen van Lionsclub Steenwijk De Kop. Foto: Martijn Bijzitter

Er waren 140 plaatsen gereserveerd in de Grote Kerk in Steenwijk en de ronde tafels waren allemaal bezet door mensen, die vrijdagavond in witte kleding deelnamen aan het benefietdiner ‘Diner en Blanc’.

De organisatie was in handen van Lionsclub Steenwijk De Kop. „12 Mei is de Dag van de Verpleging. Het is de geboortedatum van heldin en grondlegster van de moderne verpleegkunde: Florence Nightingale (12 mei 1820). Geboren in een welgestelde familie besloot zij dat het leven van de aristocratie niets voor haar was. Florence wilde het lot van armen, zieken en gewonden verbeteren. Vandaar de dresscode wit. En ons goede doel kan niet passender zijn: de opbrengst van het Diner en Blanc gaat naar hospice Het Riemkehuis in Steenwijk”, vertelt Annemarie Lampe van de Lionsclub van dames. De opbrengst was zo’n 10.000 euro.

Ook de locatie, de Grote Kerk, is bewust uitgekozen. „De Grote Kerk is indrukwekkend en biedt een prachtige ambiance voor dit diner.” De keukenbrigade van restaurant De Bovenmeester verplaatste zich voor deze avond van het voormalige schoolgebouw naar de Grote Kerk en verzorgde het 3-gangendiner. Verder waren er entertainment en acts door lokaal talent en soul- en jazz-klanken van onder andere Ted Pickman. Het diner werd beëindigd met een veiling onder leiding van de bekende spreekstalmeester Jannes Mulder.