Dinsdag Skeelerklim met toppers uit het peloton

De skeelerwedstrijd met de bijzondere klim in Steenwijk. Foto: Wilbert Bijzitter

Na twee jaren van afgelastingen staat voor dinsdag 3 mei de Skeelerklim van Steenwijk weer op het programma. Het gaat om de openingswedstrijd van de landelijke competitie van de KNSB om de Reggeborgh Marathon Inline Cup. Eerst komen de vrouwen en vervolgens de mannen in actie voor een marathon op het bekende parcours Gagelsweg-Schansweg-Meppelerweg.

De laatste en 35 e editie van dit oudste skeelerevenement van ons land dateert van 2019, toen Gary Hekman de marathon bij de mannen voor de zesde keer wist te winnen en Marijke Groenewoud bij de vrouwen zegevierde. Laatstsgenoemde behoorde nu tot de eerste inschrijvers voor de 36 e uitgave van deze oudste skeelerwedstrijd van ons land en won een bronzen OIympische medaille in Peking op de ploegachtervolging. Bij de heren gaat Gary Hekman van start voor mogelijk zijn zevende overwinning in Steenwijk, waar hij in 2016 Europees kampioen is geworden door in de eindsprint de Belg Bart Swings te verslaan.


Programma

Het (gratis toegankelijke) parcours heeft een lengte van 2400 meter en bestaat uit Gagelsweg (start/finish), Schansweg en Meppelerweg. In alle categorieën wordt er gestreden om een prijzenschema, een klassementssprint, premies en een leidersprijs. Deze prijs wordt toegekend aan de rijder en rijdster, die bij de diverse doorkomsten het vaakst als eerste de finishlijn passeert. Kruider Woninginrichting heeft voor beide categorieën een waardebon voor een matras ter beschikking gesteld voor een matras ter waarde van 250 euro.

Zie ook de speciale bijlage in de Steenwijker Courant huis-aan-huis met alle informatie over de Skeelerklim.

Nieuws

menu