Discgolfbaan in de Groene Long in Steenwijk weer hersteld na vernieling. 'Die zijn met behulp van een auto gesloopt. Anders krijg je ze nooit uit de grond'

Discgolfers uit Steenwijk moesten de laatste tijd noodgedwongen uitwijken naar banen in Hoogeveen en Heerenveen om hun favoriete sport te beoefenen. De werpers konden niet terecht bij het parcours in de Groene Long, want de vijf baskets die daar in januari van vorig jaar zijn geplaatst zijn drie maanden geleden hardhandig gesloopt. „Dat moet wel met behulp van een auto zijn gedaan, die dingen krijg je anders nooit uit de grond”, vertelt discgolfer Dylan Heethuis uit Steenwijk.

Dylan Heethuis (r) en Jelte Visser hebben afgelopen week de baskets bij het Groene long vervangen. De twee zijn fanatieke discgolfers.

Dylan Heethuis (r) en Jelte Visser hebben afgelopen week de baskets bij het Groene long vervangen. De twee zijn fanatieke discgolfers. Foto: Martijn Bijzitter

Discgolf is een nieuwe sport in Nederland. Je moet het zien als een flitsende versie van golf. Het is ontwikkeld vanuit de frisbeesport, maar discgolfers spelen met speciale schijven. Net als bij golf is het de bedoeling om zo dicht mogelijk bij nul punten te komen, of zelfs onder de nul. Bij golf gaat het om het aantal slagen, bij discgolf om het aantal worpen. In Nederland is de sport aan een opmars bezig.

Nieuws

menu