Dit jaar twee keer Fancy Fair Grote Kerk

De Fancy Fair bij de Grote Kerk is altijd populair. De Voorjaars Fancy Fair is in Gebouw De Klincke en Pand Zoer. Foto: Martijn Bijzitter

Voorafgaand aan de bekende Grote Fancy Fair op de laatste zaterdag in augustus (27e), houdt de organisatie van de Fancy Fair na Hemelvaartsdag op vrijdag 27 mei en zaterdag 28 mei een ‘Voorjaars Fancy Fair’.

„Deze is wat kleiner van opzet,” vertelt Henk Janssen van de organisatie. „De Voorjaars Fancy Fair is beide dagen geopend vanaf 9.00 uur. En er worden allerlei voorjaars- en zomerartikelen aangeboden zoals kampeerspullen, brocante, schilderijen en bloempotten. Omdat de grote verbouwing in de Grote Kerk nog in volle gang is, houden we deze Fair in gebouw De Klincke en Pand Zoer in de Kerkstraat. Maar op zaterdag 28 mei is het wel mogelijk om de Grote Kerk te bezoeken waar de voortgang van de verbouwing kan worden bezichtigd.”

De opbrengst van de Voorjaars Fancy Fair komt ten goede aan het in stand houden en onderhoud van de monumentale Grote-of St. Clemenskerk. Dit jaar zal de nadruk komen te liggen op de restauratie van het orgel.

Nieuws

menu