Diverse panden beklad met lockdown teksten in centrum van Steenwijk; nog niemand aangehouden

Verschillende panden in het centrum van Steenwijk waren het doelwit van bekladding. Foto: Fotopersbureau Steenwyck

Een aantal panden in het centrum van Steenwijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag beklad met teksten als „Stop de lockdown opbatsen” en „No more lockdown”.

Even na middernacht werden de teksten geplaatst. de politie werd ingeschakeld die rond half één direct begon met een zoekactie in de omgeving.

Onder andere de panden van De Heren van de Rechter, Delirium, Coop, de zijkant van de Scapino en de zijkant van de Kleine Kerk aan de Vrouwenstraat waren het doelwit van de bekladding.

Nog geen verdachte aangehouden

„Wij kregen om 00.10 uur de melding dat er iemand een pand aan het bekladden was in het centrum van Steenwijk. Toen we ter plaatse waren, troffen we inderdaad op meerdere panden bekladdingen aan”, laat een politiewoordvoerder weten. „De verdachte werd helaas niet meer aangetroffen. We hebben dus nog geen verdachte kunnen aanhouden. Uiteraard willen we dat wel graag, dus mochten mensen informatie hebben of weten wie hiervoor verantwoordelijk is, dan horen we dat graag. Ook eventuele camerabeelden zijn welkom en we vragen mensen die eventueel nog andere bekladdingen zien vanochtend, dit ook bij ons te melden. Dat kan via 0900-8844.”

Nieuws

menu