Doe als een ooievaar!

De ooievaar: ook te zien in De Wieden. Foto: Natuurmonumenten, Jan Kriek

Bekijk De Wieden vanuit de lucht én in het water! De reis naar 45 meter hoogte maak je in de watertoren van Sint Jansklooster. Waterdieren vang je bij de OERRR- WiedenWaterWereld achter Bezoekerscentrum De Wieden aan het Beulakerpad 1.

Vanaf de watertoren heb je een prachtig uitzicht op Nationaal Park Weerribben-Wieden: een historisch landschap met veel sloten, grote meren en drijvend land. De ooievaars laten zich dagelijks zien in het natte gebied. Je ziet ze hoog in de lucht en ook op het drassige land om beestjes te vangen.

Elke zaterdag en de schoolvakantie ook op woensdagen kun je de hoogte in. De toren en het indrukwekkende trappenhuis zijn een belevenis. De torenwachters hebben mooie verhalen over de toren en het eeuwenoude veengebied.

Waterbeestjes vangen hoort bij de 50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde! Op woensdagmiddagen in de zomervakantie helpt de boswachter een handje. Op andere dagen kun je zelf aan de slag met een schepnetpakketje dat te huur is bij het bezoekerscentrum.

Praktische informatie

Doe mee met de OERRR-WiedenWaterWereld op woensdagmiddagen in de schoolvakantie. Meld je aan via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten

Beklim de watertoren en reserveer een plekje via www.natuurmonumenten.nl/watertoren-sint-jansklooster . Vanaf Bezoekerscentrum De Wieden wandel of fiets je naar de watertoren. Bij de watertoren is geen parkeergelegenheid.

Meer informatie

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Bezoekerscentrum De Wieden, T (0527) 205660. Het centrum is vanaf april t/m oktober geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. In mei t/m augustus ook op maandag van 12.00 – 17.00 uur.

Nieuws

menu