'Domweg Gelukkig': gedichten maken bij Kopje Cultuur!

De dichter JC Bloem.

Poëzie is al jaren een vast onderdeel van Kornelis Kopje Cultuur. De organisatie van Kopje en de JC Stichting Cultuur zowel jeugd als volwassenen op om een gedicht te maken. De enige voorwaarde is dat in het gedicht de twee woorden: ‘Domweg ‘moet voorkomen, net als in het gedicht ‘De Dapperstraat’ van JC Bloem.

Kornelis Kopje Cultuur, hét cultuur-en muziekfestival van Steenwijkerland, beleeft dit jaar haar 20 e editie. Ondanks de beperkende maatregelen door corona, is het toch gelukt om een prachtig afwisselend programma samen te stellen.
Poëzie is al jaren een vast onderdeel van Kornelis Kopje Cultuur. De bekende dichter Kasper Peters heeft al diverse malen workshops gegeven over het maken van gedichten.
Ook dit jaar is Kasper Peters weer aanwezig tijdens Kopje Cultuur met workshops en een bijzondere voorstelling ‘Eminescu’. De JC Bloemstichting zal dit jaar in RaboTheater De Meenthe een bijzonder programma verzorgen met o.a. voordrachten en gedichten op muziek, op zaterdagmiddag 11 september in het Vestzaktheater, met Ria Westerhuis, Jaap Dros en Jan Kühne, om 14.15 – 15.00 uur en van 15.15 tot 16.00 uur.

OPROEP: “Wie maakt het mooiste gedicht? “

De organisatie roept zowel jeugd als volwassenen op om een gedicht te maken. De enige voorwaarde is dat in het gedicht de twee woorden: “Domweg gelukkig” moeten voorkomen, net als in het gedicht “De Dapperstraat” van JC Bloem. Bloem spreekt daarin over alle verdriet dat de wereld treft om daarna briljant te draaien naar het kleine geluk:

“Dit heb ik bij mijzelven overdacht,

Verregend, op een miezerigen morgen,
Domweg gelukkig, in de Dapperstraat.”


Voor zowel de jeugd als voor de volwassenen zijn er leuke prijzen te verdienen. Een jury zal alle in zendingen beoordelen. Als er gedichten ingezonden worden voor 10 september, kunnen deze voorgedragen worden bij dichter Kasper Peters tijdens Kornelis Kopje Cultuur. De gedichten kunnen via de mail worden verzonden naar:

kopjecultuur@hotmail.com

Overige inzendingen kan men uiterlijk tot 17 september insturen.

Meer informatie: www.kopjecultuur.nl

@stichtingkopjecultuur

Nieuws

menu