Don van der Veen uit Steenwijk schrijft boek over 35-jarige loopbaan in de journalistiek: 'Lol om schrijven van luchtige verhaaltjes'

Don van der Veen is 35 jaar werkzaam in de journalistiek. Een mooi moment, vindt de geboren en getogen Steenwijker zelf om eens terug te kijken op zijn loopbaan tot nu toe. Maar zijn belevenissen en wederwaardigheden wilde hij nu ook graag delen. Zo verschijnt aankomende woensdag 9 november zijn ‘Donderse kijk op de wereld’, een boek met liefst 58 verhalen en columns waarmee hij de lezer laat smullen van zijn ‘DONderse kijk op de wereld’ in en buiten Steenwijk.

Don van der Veen onder de toren van de St Clemenskerk in Steenwijk. "Wat ik zo leuk vind aan de journalistiek? Dat is het contact met de mensen."

Don van der Veen onder de toren van de St Clemenskerk in Steenwijk. "Wat ik zo leuk vind aan de journalistiek? Dat is het contact met de mensen." Foto: Wilbert Bijzitter

En al die belevenissen, ervaringen en anekdotes zijn bepaald niet gespeend van humor. Want voor Van der Veen is schrijven vooral lol. „Dat is al sinds jaar en dag de basis waarop ik werk”, is zijn simpele verklaring voor zijn luchtige verhaaltjes ‘met korte zinnen’. Trouwe lezers van de Steenwijker Courant kennen de verhalen en columns van Van der Veen die hij al sinds 1989 voor het ‘Olde Wief’ schrijft.