Donderdag in De Meenthe onthulling van borstbeeld. Eerbetoon aan Gerard Rutger Buisman

Zo komt het borstbeeld van Gerard Rutger Buisman eruit te zien.

Zo komt het borstbeeld van Gerard Rutger Buisman eruit te zien. Foto: Aangeleverd

Donderdagmiddag om 16.00 uur begint er een bijeenkomst in het Vestzaktheater van De Meenthe, waarin het eerbetoon aan troubadour, verteller en liedjesschrijver Gerard Rutger Buisman centraal zal staan. Aansluitend zal in de hal van De Meenthe de onthulling plaatshebben van het borstbeeld van deze markante inwoner van Steenwijkerland, die 12 jaar geleden op 59-jarige leeftijd is overleden.

De in 1952 in Steenwijk geboren en opgegroeide Gerard Rutger Buisman heeft met name de Kop van Overijssel betrokken in zijn breed scala van muzikale en vocale activiteiten. Hij zong over de diverse steden, dorpen en kernen en de mensen die daarmee – zoals hijzelf – waren verknocht. Daarom nam de Stichting Stad en Streek het initiatief voor realisering van het borstbeeld, dat kon worden gerealiseerd met (financiële) medewerking van de gemeente Steenwijkerland, theater De Meenthe en een particuliere sponsor.

Vanzelfsprekend zullen donderdag familie en andere betrokkenen aanwezig zijn in De Meenthe, waar het woord onder meer zal worden gevoerd door een dochter van Gerard Buisman, wethouder Trijn Jongman namens de gemeente Steenwijkerland, Folkert Jellesma en Gerard Ardesch, die deze laatste activiteit van de op te heffen stichting Stad en Streek nader zal toelichten.

Muzikale medewerking wordt verleend door Bogey & the Longhorn, maar ook door Wilma Dijksma en Stef Eijkelenkamp, met wie Buisman veelvuldig is opgetreden. Bovendien zal een selectie worden getoond uit het (vele) beeldmateriaal, dat in de dvd’s van Buisman is verwerkt.

Er is nog een (beperkt) aantal kaarten beschikbaar voor belangstellenden om hiervan eveneens getuige te kunnen zijn. Aanmelden kan via www.demeenthe.nl .