Door de ogen van... André Lampe: Campagne

André Lampe. Foto: Bersgma Lifestyle

De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan en dat zullen we weten ook. Voor wie het nog niet in de gaten had: na een loopje door de Goeman Borgesiusstraat weet je onmiskenbaar dat de campagne los is.

Ik schrok mij laatst helemaal wild op weg naar de HEMA: al lopende richting het Gert Piest filiaal passeerde ik huize Harmsma, alwaar de heer des huizes vanachter het raam pontificaal op een poster staat te shinen.

De poster is van Noord-Koreaanse afmeting en beslaat de halve ruit van de woonkamer. Mevrouw Harmsma moet wel donders veel van Bram houden, want een minder toegewijde echtgenote zou gezegd hebben: „Uhhh, Brammetje, dat je in de politiek zit, oké en dat je dat graag kenbaar wil maken, is mij ook om het even, maar er zijn grenzen.”

Mocht de VVD trouwens goed scoren de komende gemeenteraadsverkiezingen - wat met voormalig spits van VV d’Olde Veste’54 Mans Lomans in de gelederen zo maar kan gebeuren - dan is de feestlocatie ook al bekend. Patricia Rose staat namelijk ook op de kieslijst. Dan gaat het glas geheven worden in Café De Boekanier, dat lijkt me logisch.

Rolo

BGL stond vorige met een kraam in de Oosterstraat. In buitengebieden doen ze het goed, maar in Steenwijk valt schijnbaar nog wat te winnen. Ik ken de meeste kandidaten niet. Alhoewel, Bennie Daan is een oud-Gagelnees uit mijn Gagels-tijd. Die gun ik succes. Lokaal stem ik heel anders dan landelijk. Mijn stem gaat naar de PvdA en wel naar Roland (Rolo) Logtmeijer, omdat ik hem een betrokken politicus en mens vind, hij heeft kennis van zaken en ik mag hem graag. Ik weet dat Rolo oprecht het beste voor heeft met Steenwijkerland en zijn inwoners.

Onze eigen Plien & Bianca

Dat campagne voeren ook nog een band schept, zag ik op social media. Onze eigen Plien & Bianca van de lokale politiek, Emmy Elgersma & Aletta Makken, deelden gezamenlijk en vrolijk lachend hun partijprogramma’s uit aan het winkelend publiek in het centrum van Steenwijk. Ook al zijn het politieke concurrenten, de politiek brengt de dames nader tot elkaar.

Het CDA heeft een verjonging doorgevoerd. Vooral Gerrit Vinke was onthutst dat hij zomaar op een zijspoor werd gezet. Ben benieuwd of de jonge welpen van Opperwelp Erik Homan het CDA ook meer stemmen op gaan leveren. Eén ding weten we zeker: de strijd om de kiezer is losgebarsten in Steenwijkerland...

Nieuws

menu