Door de ogen van... André Lampe: Monopoly Steenwijk

Mr Monopoly en Martin van Etten presenteren het Monopoly Steenwijk!

Mr Monopoly en Martin van Etten presenteren het Monopoly Steenwijk!

„Nou kiek an, wat leuk bedacht”, was mijn primaire gedachte over deze actie. Alle credits naar supermarkt AH Van Etten. Daar bedenken ze altijd leuke spaaracties. Ik zag op Facebook al mensen die vol trots hun net bemachtigde exemplaar van het bordspel Monopoly Steenwijk hadden gepost op hun account.

De lokale straten van het overbekende spel zijn gekozen in overleg met het personeel.

Ik heb het bordspel even door een kennis laten fotograferen zodat we kunnen nalopen of u volgens het bordspel een beetje op stand woont. Het is een mooie indicatie hoe Monopoly Steenwijk hier tegenaan kijkt. Na start, belanden we in bruin, Irisstraat, Jan van Riebeeckstraat. Dat is in mijn buurt! Voor een fooi te koop in het spel! Wij weten weer waar we staan in het leven. Een dak boven de kop volstaat voor ons als bewoners. Voor de rest leven wij er maar wat op los. Maar het is nooit saai in onze buurt. Dat is dan weer onbetaalbaar, maar niet in het Monopoly spel.

Op lichtblauw zien we Het Schar, Oostercluft, Koterhoek. Wie als bewoner enigszins nog gedacht zal hebben: “Ik woon op stand”, komt bedrogen uit. Weinig waarde volgens Monopoly Steenwijk.

In roze vinden we de Burgemeester Voetelinkstraat, Troelstrastraat, Kallenkoterallee. Dat ligt in en tegen - wat wij als Gagelnezen altijd - ‘De Goudkust’ noemden. Bij Monopoly komt het niet verder dan de status van oud ijzer.

Stil en saai

Op naar oranje: Het Eenspan, Nieuwe Gagels, Stroomdal: middenklasse prijzen op het bordspel, ondanks dat de Groene Long van Steenwijk bijna in hun achtertuin ligt. Het kloppend hart van onze stad vinden we er echter niet. Het oogt ook altijd stil en saai daar in die uithoek van de Oostermeenthe..

Door naar rood: Johannes Borgermanstraat, het Stationsplein, Mr. Zigher ter Steghestraat. Klinkt indrukwekkend die namen, maar Monopoly Steenwijk is er - naar de prijzen bekeken - niet erg van onder de indruk.

Verder naar geel: Het Bolwerk, Het Garnizoen, De Buitengracht. De namen klinken zoals het hoort bij een vestingstad. De leden van de scutterie zullen azen op deze straten tijdens het spel, maar dan moeten ze wel aardig in de buidel tasten.

Natte droom

We hoppen verder naar groen: Kazerneplein, Kolonel, Brigade. Deze straatnamen zijn de natte droom van elke beroepsmilitair om die te bemachtigen in het bordspel of er in real life te mogen wonen.

Verder naar blauw: de prijsklappers Kerkstraat, Burgemeester Goeman Borgesiusstraat. De bewoners van deze straten mogen zich gelukkig prijzen. Die behoren volgens de bedenkers van het bordspel tot de upperclass van onze stad. Voor wat het waard is, want uw handel en wandel in het leven is mij belangrijker dan waar u woont. Maar het feit blijft: hoogst gewaardeerd door Monopoly Steenwijk.

Een donders leuk bedachte variant op het befaamde bordspel Monopoly, met de feestdagen in zicht zal het in menig huiskamer gespeeld gaan worden. Leuk actie, hulde aan supermarkt AH Van Etten...