Door de ogen van... André Lampe: promotionele voltreffer

André Lampe.

André Lampe. Foto: Eigen foto

Om maar direct met de deur in huis te vallen: wat een schitterend mooi magazine heeft Vestingstad Steenwijk toch uitgegeven!

Het sinds begin mei uitgekomen glossy blad is tevens in flyer vorm verkrijgbaar, maar daar doe je het magazine enigszins mee te kort. De toeristische gids is op mooi papier uitgegeven om Steenwijk en Steenwijkerland op de kaart te zetten en afgaande op het eindresultaat kan ik alleen maar zeggen: missie geslaagd!

Stenen

Zelfs voor een doorgewinterde Steenwijker, waaronder ik mijzelf schaar, staat er zoveel info over onze vestingstad in waar ik het bestaansrecht nog niet van wist. Er valt ook bijvoorbeeld te lezen hoe Steenwijk aan zijn naam kwam. Er lagen overal stenen rondom onze stad… Tja.., Dan kom je al gauw uit op de naam Steenwijk... En omdat er zoveel stenen rondom de stad lagen, vonden rechters het vroeger ook gepast om wetsovertreders als straf zowaar duizend zware stenen te laten sjouwen. Dat was dan wel letterlijk een zwaar vonnis. Het is misschien ook een optie voor heden. In plaats van een taakstraf ga maar eens wat stenen sjouwen, maar nu dwaal ik af. Maar het was wel vermakelijk om te lezen.

Met gepaste trots uitgedeeld

Verder staat het blad vol met wandel- en fietsroutes, activiteiten, en leuke tips en weetjes. Ik ben vaak chauvinistisch als het over Steenwijkerland gaat, maar in dit geval is dat helemaal niet nodig. Zelfs de grootste criticaster zal zeggen dat het blad een visitekaartje is van de buitencategorie. Het is gratis verkrijgbaar en ligt in displays op toeristische locaties, campings en officiële instanties en bij lokale ondernemers in de binnenstad. Ik heb al menig exemplaar meegenomen en met gepaste trots uitgedeeld aan vrienden, bekenden en familie.

Promotieteam

En toch valt het mij nog op hoeveel inwoners er niet op de hoogte zijn van het bestaan van de Steenwijk Vestingstad gids. Dat is toch enigszins zonde. Bij sommige winkels moet ik ook bekennen dat het blad nu ook niet echt pontificaal in het zicht ligt, zodat je oog er direct op valt. Met alle komende activiteiten op komst, zou ik zeggen: schakel een promotieteam in of desnoods Christian Vredenburg als die binnenkort toch weer gaat paraderen door de regio met zijn beauty queens in spé. Die kunnen dat mooi als nevenactiviteit invullen: magazines uitdelen aan toeristen en inwoners. Dat komt het blad toe. Een mooier visitekaartje in bladvorm hebben we tot nu toe nooit eerder gehad.

Mijn complimenten aan de makers en bedenkers van het magazine. Het is een zeer geslaagde manier om onze stad en regio in de schijnwerpers te zetten en te promoten. Stijlvol, informatief, en wetenswaardig. Knap gemaakt hoor!


Waarvan akte…