Drama in Steenwijk: paard overlijdt tijdens reddingsactie

De sterke brandweerlieden wisten uiteindelijk toch voor elkaar te krijgen om het dier te vangen. Foto: Fotopersbureau Steenwyck / Colin Coule

In Steenwijk voltrok dinsdagochtend een drama voor de eigenaar van een paard, dat bij De Werven te water was geraakt. Het dier overleed vanwege de stress en vermoeidheid.

De brandweer van Steenwijk en Giethoorn rukten dinsdagochtend uit naar De Werven in de buurt van de ijsbaan, waar een paard niet uit het water kon komen.

Het paard bleek ’s ochtends vroeg al te water zijn geraakt. De eigenaar had zelf meerdere pogingen ondernomen om het beest eruit te krijgen.
Toen bleek dat het niet lukte werd de hulp van de brandweer gevraagd. Door de bebossing konden de brandweerlieden echter niet bij het dier komen waarna assistentie van de boot van de brandweer Giethoorn werd gevraagd.

Tekst gaat verder onder foto

Toen zij ter plaatse kwamen liet het paard zich niet gemakkelijk vangen. maar de sterke brandweerlieden wisten het uiteindelijk toch voor elkaar te krijgen.
Nadat het paard veilig vastgehouden kon worden brachten zij hem voorzichtig naar een vlakbij gelegen trailerhelling in de haven.

Eenmaal op de trailerhelling bleek het paard overleden te zijn. De stress en de vermoeidheid is het paard fataal geworden.
Het paard zal worden opgehaald onder begeleiding van de eigenaar.

Nieuws

Meest gelezen