Drentse Willeke Arends is bijna een jaar jeugdagente in Steenwijk: 'Een klein clubje verpest het vaak voor de rest'

Oorspronkelijk komt ze uit de omgeving van Emmen. „Sinds oktober 2020 ben ik zo vanuit de opleiding naar Steenwijk gekomen. Nee, ik kende Steenwijk niet”, vertelt Willeke Arends. „Op de politieacademie leek werken met jeugd me erg leuk. Nadat ik een beetje ingeburgerd was in het team, vroeg teamchef Laura Gosewisch of ik affiniteit had met jeugd. Nou daar had ik wel oren naar.” Sinds februari vorig jaar is Willeke jeugdagente . „Voornamelijk voor Steenwijk, want de hele gemeente lukt niet alleen.”

De jeugd en ook de jeugdagente missen in Steenwijk een plaats waar jongeren zich lekker met elkaar kunnen uitleven, zonder dat ze voortdurend in de gaten worden gehouden.

De jeugd en ook de jeugdagente missen in Steenwijk een plaats waar jongeren zich lekker met elkaar kunnen uitleven, zonder dat ze voortdurend in de gaten worden gehouden. Foto: Sieb van der Laan

Op straat is ze voor de meeste jeugd geen onbekende meer. „Contacten leggen met jongeren kan af en toe wat lastig zijn. Sommigen gaan gemakkelijk met je in gesprek, anderen zijn terughoudend. Je probeert vertrouwen te winnen. Langzaam maar zeker zie je dat vertrouwen wel groeien. En dan weten ze je echt wel te vinden hoor. Dat geldt ook voor docenten van middelbare scholen. Mijn Instagram account ‘jeugdagent_steenwijkerland’ wordt goed bezocht. Mensen mogen me altijd vragen stellen en berichtjes sturen.”

Contact met hangjongeren

Nieuws

menu