Drie teams dansen zich in de prijzen

Het team van Eyecatcher Junior behaalde dit weekend twee maal de eerste plaats. Foto: Aangeleverde foto

Drie teams van Dans Hier! uit Tuk hebben het afgelopen weekend goed gepresteerd tijdens de finales van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance in Heerenveen en DancEvent in Assen.

De teams van Dans Hier! mochten meedoen aan de finale van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance, het NNKS, omdat ze tijdens verschillende voorrondes genoeg punten haalden. Eyecatcher Junior werd niet alleen 1 e in de categorie Selectie tijdens het NNKS, maar ook in Assen tijdens DancEvent. „Het publiek ging uit z’n dak. Het is een fantastische prestatie van dit jonge team. Dat belooft wat voor het volgend seizoen”, zegt trainster Danique Los trots.

Telfout

Het andere team, Eyecatcher, was eerder al gepromoveerd naar de hoogste categorie, Demo, en werd in Heerenveen 5 e . In eerste instantie leek het team laatste te zijn geworden, maar een van de oplettende dansers zag dat er een telfout was gemaakt waardoor ze een eind omhoog schoven in de einduitslag. „Dat is al een prestatie op zich, gezien de concurrentie. Het deelnameveld was erg sterk”, zegt de trainster. In Assen had het team een hobbelige start omdat de verkeerde muziek werd gestart, maar na opnieuw te zijn begonnen, met de juiste muziek, danste Eyecatcher zich naar een 3 e plaats in de hoogste categorie.

Speciaal voor het NNKS kwam het dansteam Justice Crew van Dans Hier weer in actie. Het team is eerder opgesplitst in twee nieuwe teams maar deed toch nog mee in Heerenveen in de categorie Demo en werd daar knap 2 e in een veld van 8 teams.

Prachtige ervaring

Eerder, op 15 mei in Eindhoven, deden twee teams van Dans Hier! mee aan de internationale wedstrijd World of Dance. Team Eyecatcher werd 11 e in een deelnemersveld van 15 en team Eyecatcher Elite 27 e van de 30 deelnemende groepen. „Het was voor de teams een prachtige ervaring om mee te mogen maken. Ze hebben veel inspiratie opgedaan en weten nu wat ze nog meer zouden kunnen bereiken”, zegt trainster Danique Los.

Soneo in Steenwijk

Volgende maand komen alle dansteams van Dans Hier! nog een keer in actie tijdens de finales van het Nederlands Kampioenschap Soneo, in Steenwijk. Dat is op 12 juni in De Meenthe. Deze finale is het slot van het dansseizoen.

Audities

Dans Hier! houdt op donderdag 23 juni en vrijdag 24 juni audities. Wie zelf ook wil dansen kan zich via dans-hier.nl opgeven.

Nieuws

menu