Druk vaarseizoen achter de rug voor Groene Wens Boot

De Groene Wens Boot. Foto: Roelof Huls

De Groene Wens Boot met als ligplaats Ossenzijl heeft een druk vaarseizoen achter de rug. De fluisterboot voor mensen met een beperking én hun hele gezin of vriendengroep telde 85 vaartochten, net als over 2019 voor de coronacrisis.

Deze mededeling deed penningmeester Roelof Huls tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst die vrijdagavond 18 november in Steenwijk werd gehouden.

De boekingen komen niet alleen uit deze regio, maar uit alle delen van het land. Door ‘mond op mond’ reclame, promotie, website en zorginstellingen weet men de Groene Wens Boot voor een dagje uit vooral te vinden. Uit een overzicht blijkt, dat er gasten komen uit Amsterdam, Arnhem, Nieuw Vennep en Woerden.

De boot wordt gerund door vrijwilligers. Naast de daghuur krijgt de stichting elk jaar wel extra noodzakelijke financiële ondersteuning voor het beheer en onderhoud van particuliere giften en donaties van verenigingen, instellingen en kerken, zo zei de penningmeester. Deze steun helpt ons de kosten van de daghuur zo laag mogelijk te houden in deze tijd waarin veel kosten sterk stijgen. De Groene Wens Boot heeft de ANBI status. Donaties en schenkingen zijn hiermee fiscaal aftrekbaar.

De vrijwilligers kregen uitleg van Dirk Kuit over de historie van de Weerribben-Wieden en de bijzondere natuurwaarden. De schippers kunnen deze informatie gebruiken voor uitleg aan de gasten tijdens de vaartocht.

Verbeteringen aan boot

Behalve een terugblik werd ook vooruitgekeken naar het jaar 2023. Namens de technische commissie gaven Kees Storm en Henk Brussel uitleg over enkele verbeteringen aan de boot en de activiteiten die zij kunnen doen op de NLdoet dag op zaterdag 11 maart 2023. Er zijn twee schippers vanwege hun leeftijd gestopt met varen. Er zijn gesprekken met enkele nieuwe schippers die zich hebben aangemeld.

Voorzitter Gerard van Dorp bedankte tenslotte de vrijwilligers voor hun grote inzet en sprak zijn waardering hiervoor uit. Hij onderstreepte dit met enkele enthousiaste verhalen die hij had ontvangen. Veel mensen hebben hierdoor genoten van een prachtige vaartocht.

Rond negen uur werd de bijeenkomst afgesloten. De vrijwilligers gingen huiswaarts met een kleine attentie en promotieflyers om deze in ‘eigen omgeving’ te verspreiden.

Nieuws

menu