Duitse handgranaat gevonden bij opgravingen Kornputkwartier. In Blokzijl blazen Steenwijker Emiel Snip en Twan (16) het explosief op. 'Vet, heel leuk!'

Steenwijk / Blokzijl - Wie graaft, die vindt weleens wat. In het nog niet ontwikkelde deel van Kornputkwartier in Steenwijk vinden deze weken opgravingen plaats. Er zijn urnen, crematieplekken en botresten gevonden uit de ijzertijd, maar vrijdag werd door een archeoloog een ander object gevonden: een Duitse handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog.

Vrijdagmiddag is in het Kornputkwartier in Steenwijk een Duitse granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het explosief is in Blokzijl tot ontploffing gebracht. Twan (16) mocht op de rode knop drukken. Boem!

Vrijdagmiddag is in het Kornputkwartier in Steenwijk een Duitse granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het explosief is in Blokzijl tot ontploffing gebracht. Twan (16) mocht op de rode knop drukken. Boem! Foto: René Wiegmink

Het is vrijdagmiddag. Het is druk op de snelweg. Met loeiende sirenes is Steenwijker Emiel Snip onderweg vanuit Soesterberg naar de Kop van Overijssel. Hij werkt bij de EOD en vliegt af op een melding uit Steenwijk, die PRIO 1 heeft meegekregen. „Toen ik je de vorige keer sprak, zei ik toch dat ik zou bellen als ik een melding in de buurt zou hebben? Nou…”