Dyka VestingsFestival: De Meenthe wordt weer even de grootste kroeg van Steenwijk

Vorig jaar was het een knalfeest.

Vorig jaar was het een knalfeest. Foto: Wilbert Bijzitter

Voor de tweede keer organiseert Tafelronde 93 Steenwijk samen met een aantal horecaondernemers een spectaculair en gezellig feest onder de naam DYKA VestingsFestival in de evenementenhal van De Meenthe in Steenwijk. De hoofdsponsor is DYKA uit Steenwijk.

Tafelronde 93 Steenwijk haalt in samenwerking met de lokale kroegen ‘t Pandje, La Barca en De Boekanier de partyband Millstreet naar Steenwijk. Deze band zet elke feestzaal op zijn kop in een explosieve en energieke show waarin een groot aantal superhits de revue passeren. Op die manier is De Meenthe op 19 november even de grootste kroeg van Steenwijk. Een DJ maakt als supportact het feest compleet.

In Steenwijk zijn er al jarenlang initiatieven om het Steenwijks Ontzet van 1581 te herdenken. Het DYKA VestingsFestival onderscheidt zich door op een swingende manier terug te grijpen op de rijke historie van Steenwijk. Tafelronde 93 Steenwijk hoopt hiermee een nieuwe traditie in gang te zetten.

DYKA VestingsFestival begint om 20.00 uur, de hoofdact Millstreet start om 21.00 uur. Kaarten zijn voor 15 euro per stuk verkrijgbaar bij De Meenthe, deelnemende kroegen ‘t Pandje, La Barca en De Boekanier of online via www.vestingsfestival.nl . De minimale leeftijd van de bezoekers van het DYKA VestingsFestival is 18 jaar.

Vorig jaar was het festival uitverkocht (1400 kaarten). De opbrengst van het DYKA VestingsFestival komt ten goede aan een goed doel. Vorig jaar was dat Scutterie Sint Clemens, die als wens een kanon had, dat recent in gebruik is genomen. De opbrengst van het feest gaat dit jaar naar de Stichting Steenwiekertoornrun. Deze stichting organiseert jaarlijks vanuit Steenwijk een tourrit voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking met onder andere trikes, zijspannen en cabrio’s. Een vast onderdeel van de run is het ‘rontie omme de toorn’, waarbij de stoet een ronde om de Steenwijker toren rijdt.