Echtpaar de Haan is 65 jaar getrouwd; felicitaties van de burgemeester

Burgemeester Bats feliciteerde het echtpaar De Haan met hun 65-jarig huwelijk.

Burgemeester Bats feliciteerde het echtpaar De Haan met hun 65-jarig huwelijk. Foto: Sieb van der Laan

Het echtpaar De Haan uit Steenwijk was maandag 65 jaar getrouwd. Burgemeester Rob Bats kwam het paar namens de gemeente feliciteren met dit huwelijksjubileum.

Wiebe de Haan (84) en Janke de Haan-Kerkstra (84) trouwden op 13 september 1956 in Wolvega. Beiden zijn nog in redelijke goede gezondheid. En ook allebei net jarig geweest: Wiebe op 2 en Janke op 3 september. Het echtpaar heeft 3 zonen en 1 dochter. Hun dochter is op 32-jarige leeftijd overleden. Het echtpaar heeft 7 kleinkinderen. Ook achterkleinkinderen zijn inmiddels deel van de familie.

Wiebe en Janke hebben elkaar leren kennen toen ze net 17 waren, op een markt in een dorpje in Friesland. Beiden woonden toen nog bij hun ouders thuis. Na hun trouwen zijn ze gaan wonen in een boerderij in Munnekeburen. Dit was een gedeelde boerderij. Het andere deel werd bewoond door een zus van Wiebe, met haar man.

Wiebe was een echte boer en Janke een gedreven boerin.

Grote nieuwe boerderij in Oldelamer

Na Munnekeburen werd een grote nieuwe boerderij in Oldelamer gebouwd. Gestart met 10 koeien en 500 kippen, uiteindelijk een veeboerderij met zo’n 160 koeien. Wiebe was een echte boer en Janke een gedreven boerin. In 1975 werd de boerderij van de hand gedaan. Toen is het echtpaar in Steenwijk gaan wonen.

Wiebe was naast boer zijn actief in besturen van diverse verenigingen, zoals boerenhulp. Ook muziek maken was een hobby (trompet spelen). Hij was lid van de muziekvereniging.